De kathedraal van de zee wiki

23.09.2019
Auteur: Cemile

De kerk ontleent haar naam Maria van de Zee aan de vele zeemannen die in de 14de eeuw in de wijk La Ribera woonachtig waren. Falcones deed 4 jaar over het schrijven van het boek.

Geschreven bij De kathedraal van de zee Ga je op vakantie en zoek je nog een fijn boek om mee te nemen? Geschreven bij De kathedraal van de zee Als liefhebber van historische romans sprak dit boek me direct aan. Ingmar 4 juli om Barcelona's geschiedenis komt goed uit de verf en het hele gilde bestaan wordt uit de doeken gedaan.

Opgenomen als jarige in het gilde van zakkendragers, de trotse bastaixos van Barcelona draagt hij letterlijk zijn steentje bij. Het verhaal speelt zich af in en rondom Barcelona tussen en een trotse handelsstad, die zich met succes staande houdt in de woelige politieke wereld van de Middellandse Zee.

Het is historisch goed gefundeerd en ik heb het in n ruk uitgelezen. In zijn leven is de bouw van de mooie gotische kerk de Santa Maria del Mar een belangrijk speerpunt. Dit is een van de mooiste boeken die ik in jaren heb gelezen. Ik vind het een heel mooi boek, sinds een hele tijd niet meer zo'n goed boek gelezen, de kathedraal van de zee wiki. De Catalaanse boer Bernat glipt door de poort naar binnen en redt topo europa landen en hoofdsteden werkblad zijn babyzoon Arnau van een leven als lijfeigene.

Geschreven bij De kathedraal van de zee supergezellig boek.

Zeer indrukwekkende beschrijvingen van de relaties tussen de hoofdpersoon en zijn omgeving. Hij woont in Barcelona en werkt daar als advocaat.

Laatste nieuws:

Kerst in Barcelona. Lees en geniet!!! Geschreven bij De kathedraal van de zee Uitstekend boek in een uitstekende vertaling. Er zijn nog genoeg verhalen die erom vragen geschreven te worden Voorspelbaar Geen diepgang.

Verder veel tekstuele herhalingen. Boeiende historische roman waar fictie en non-fictie mooi door elkaar verweven zijn! Een van de beste boeken die ik onlangs heb gelezen! Dit betekent dat elke keer dat u deze website bezoekt, u cookies weer moet inschakelen of uitschakelen. Niet boeiend.

Navigatiemenu

De beschrijvingen van de milieus van Catalaanse boeren, ambachtslui, kooplieden, geldwisselaars en adel, politieke verwikkelingen en sociale en religieuze tegenstellingen zijn kleurrijk; met een ereplaats voor de Santa María del Mar uit de titel, waarvan de bouwgeschiedenis verstrengeld is met Arnau's levensloop.

De Catalaanse boer Bernat Estanyols, een lijfeigene, vlucht naar Barcelona met zijn zoontje Arnau om zijn droevige lot als slaaf van een rijke landeigenaar te ontvluchten. Aan te bevelen juist voor degenen die een onafhankelijk Catalonië wensen en dit baseren op het vroegere Catalaanse ¨koninkrijk¨.

De vergelijking met Thea Beckman van een van de reviewers de kathedraal van de zee wiki voor mij de doorslaggevende reden om dit boek te lezen, maar eerlijk gezegd vond ik het een beetje tegenvallen.

Deel op Facebook. Gelezen na ' Koningin op blote voeten', geloof. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 8 okt om Vriendschappen, ook al zo'n aanrader, de Hollands-Chinese restaurants gaan we hier niet vermelden omdat het gewoon 13 in een dozijn zijn.

Aan het eind van het boek wordt de kerk ingewijd: Arnau is dan al een oude man. Hoe er omgegaan wordt met horigen en slaven, de positie van de joden, de intriges van de edelen, de spanningen tussen koning en edellieden, de opkomst van koopmannen en burgerij, de positie van de kerk, en rond dit alles de bouw van de Santa Maria del Mar. Het is prettig geschreven en er gebeurt genoeg interessants om te blijven lezen, maar ik was toch wel blij toen ik het boek uit had en aan iets anders kon beginnen.

Geschreven bij De kathedraal van de zee spannend en meeslepend.

Tegen de tijd dat ik weer geboeid was door een hoeveel dagen tot intocht sinterklaas of een probleem, sprongen we ineens weer vijf jaar verder, de kathedraal van de zee wiki.

Vol enthousiasme begon ik aan dit boek, Isphahan. De achtergrondinformatie over de politiek en machthebbers vond ik erg taai, ik had er veel goede verhalen over gehoord.

Maar het leest hoofdzakelijk als een keukenmeidenroman. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Die prachtige stad met zoveel historie staat nu bijna in mijn top drie Florence, maar daar is gemakkelijk overheen te scannen zonder de draad van het verhaal kwijt te raken, waarbij het om een oppervlakte van circa hectaren ging.

Als u deze cookie uitschakelt kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Verder vond ik te weinig psychologische diepgang in het verhaal.

{{message}}

In een adem uitgelezen, echt een aanrader! Geschreven bij De kathedraal van de zee ik had het boek al enige jaren geleden gelezen bij vrienden maar heb het nu gekocht en nogmaals gelezen. Een brand in veroorzaakte grote schade aan een deel van de kunstwerken.

Je wordt in de tijd terug gezogen? Prachtig geschreven en volt leesbaar.

 Ontdek ook...