Kip aan het spit recept

04.10.2019
Auteur: Mika

Hoppakee alles in grote schalen in de keuken zetten en vervolgens iedereen zelf laten opscheppen. Tijd heb je namelijk wel nodig, want het duurt toch zeker een uur tot anderhalf uur voor die kip klaar is.

Net zo lang tot je een heerlijke marinade hebt. Tip:  uiteraard kun je zelf variëren in je kruidenmix. Dus… ik heb een nieuwe oven. Iedereen kent wel het beeld van het marktkraam vol druipende draaiende kiekens. Verwarm de spit-grill van de oven voor op graden. Vul hieronder je emailadres in. Of wacht, doe er maar nog een fris pintje bij.

Nu, die kip ging erin als kip aan het spit recept. Eet smakelijk. Elke 20 minuten moet je de kippen even opnieuw insmeren met de marinade. De komende zomermaanden staat dit gerechtje dus zeker nog op het menu. Nou, de verhuis ligt achter de rug en dus vond ik de tijd.

En dan op het laatst, als je de kippen eruit haalt, de aardappels even hoog onder de grill zetten voor een minuut of twaalf.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Als ik tijd over heb, sta ik in de keuken. Net zo lang tot je een heerlijke marinade hebt. Dit maakt de kip extra smaakvoller. Dan bind je de pootjes en de vleugels van de kip samen met keukentouw. Volg me op social media. Tip:  plaats een ovenschaal onder je kip om de sappen en het braadvocht op te vangen.

Over Lot Charlotte Olthoff.

Verhoog de temperatuur tot c en hou die daar! Leave a Comment Cancel Het e-mailadres wordt niet kip aan het spit recept. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dat moet je doen, want anders draaien ze niet lekker aan het spit! E-mail me als er nieuwe berichten zijn. Laat de kippen 1,5 tot 2 uur aan het spit draaien.

Vindt 'de vriend' ook leuk. De kip aansnijden  doe je trouwens zo. Iedereen kent wel het beeld van het marktkraam vol druipende draaiende kiekens.

Bewaar de marinade. Laat de kippen 1,5 tot 2 uur aan het spit draaien. Hoppakee alles in grote schalen in de keuken zetten en vervolgens iedereen zelf laten opscheppen. Eet smakelijk. Vul hieronder je emailadres in.

Bereiding:

Vindt 'de vriend' ook leuk. Meng alle ingrediënten van de marinade. De kippen zijn goed als ze een knapperig bruin velletje hebben. E-mail me als er nieuwe berichten zijn. Lepel regelmatig wat boter én braadsappen over de kip.

Haal ze af en versnijd ze. Dat ziet er zo uit:. Dan bind je de pootjes en de vleugels van de kip samen met keukentouw. Over Lot Charlotte Olthoff. Iedereen kent wel het beeld van het marktkraam vol druipende draaiende kiekens. Volg me op social media. De komende zomermaanden staat dit gerechtje dus zeker nog op kip aan het spit recept menu.

Handig: ontvang recepten via email Zodra Lot gekookt heeft, ontvang jij het recept in je inbox. In sommige ovens kun je een spit installeren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. En dan op het laatst, als je de kippen eruit haalt, de aardappels even hoog onder de grill zetten voor een minuut of twaalf.

Ik kook: makkelijk, ontvang jij het recept in je inbox, moeilijk. Met een spit. Handig: ontvang recepten via email Zodra Lot gekookt heeft, Tel.

 Ontdek ook...