De nederlandse bank boompjes rotterdam

21.07.2019
Auteur: Finn

Het verrijst op bijna dezelfde plaats als haar verwoeste voorganger, met het verschil dat het volume nu evenwijdig aan de Boompjes komt te liggen in laats van er haaks op.

Woongebouw Scheepmakershaven 23 januari De oostgevel heeft in het midden op elke laag vier bijna vierkante vensters en in de resterende geveldelen zeven kleine vensters boven elkaar.

De vijfde verdieping is een smalle dakopbouw van ruim zes meter diep, met aan weerszijden een tien meter breed plat terras. Aankomst en vertrektijden Foto-updates. Hier bevinden zich ook de drie directievertrekken, waarvan de prachtige transparantgelakte eikenhouten betimmering nog in originele staat verkeert.

Het Nieuwe Rotterdam is tamelijk visionair uitgebeeld met allerlei hoge torens; - Hoofdverdieping, publiekshal: zwarte marmeren vloer in een wit raster, deels ingevuld met Yin-Yang-figuren in licht- en donkergroen natuursteen, met geel glasmozaïek beklede ronde kolommen en de als decoratie in deze hal geplaatste monumentale bronzen voordeuren een soort cassettenpanelen met de letters D,N en B als logo op de kruispunten en spionnetjes in een aantal D's ; - Hoofdverdieping, directievertrekken: lichtgetint eiken wand- en plafondbetimmering en dito wandkasten.

Neem contact met ons op: info top Er zijn herontwikkelingsplannen voor het bankkantoor, een gemeentelijk monument, dat sinds het jaar leeg staat.

Henri Zwiers de opdracht om een nieuw gebouw te ontwerpen. De omvang van het gebouw was voorgeschreven door Stadsontwikkeling! Wellicht is hij bekender geworden door zijn bijdragen aan het tijdschrift Wendingen en later door zijn hoogleraarschap. De rest van het gebouw is ingedeeld al naar gelang de betreffende functie. Daarvoor waren de commercile kwaliteiten blijkbaar te groot, met rond m2 verhuurbare ruimte op een toplocatie: nu dus De Nieuwe Boompjes, de nederlandse bank boompjes rotterdam.

De kaart kon niet geladen worden - activeer Javascript alstublieft!

Ondertussen huisden daarin kunstenaars als antikraakwacht.
  • Het bankkantoor verrees op de zelfde plek op de Boompjes het oude bankkantoor van De Nederlandsche Bank van de bekende Rotterdamse architect J. De Nederlandsche Bank gebruikte slechts een deel van het gebouw en de rest werd verhuurd als kantoorruimte en aan de Koninklijke Marechaussee.
  • Grootste ingreep is het verplaatsen van de hoofdingang van de Boompjes naar de Terwenakker — het gebouw lijkt een halve slag gedraaid.

Monument aan de Maas

De Nederlandsche Bank bezette verder de twee onderste lagen. Voor elk van de drie gebruikers zijn geheel gescheiden verkeersvoorzieningen inclusief de noodtrappen en eigen entrees gemaakt. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse.

Van meet af aan huisvestte het gebouw niet alleen de bank, maar ook de Rotterdamse brigade van de Marechaussee. Het voormalige bijkantoor van de Nederlandse Bank aan de Boompjes in Rotterdam is herontwikkeld tot kantoorgebouw De Nieuwe Boompjes met semi publieke functies.

Nu goudkleurig, maar tot voor kort waren de kolommen matgroen.

  • You have entered an incorrect email address!
  • De vensteropeningen staan streng in het grid en verlenen het gebouw een elegant ritme, dat verlengd wordt door koperen kolommen op de dakrand.

Ok Meer lezen. Gelukkig komen er nu wl weer mensen het gebouw binnen. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse. De begane grond Tussenverdieping bevat de nederlandse bank boompjes rotterdam magazijnen, die via de geheel verbouwde portiersloge en een monumentale trap toegang geeft tot de kashal met balies, 25 Februari 2000. Holtrop van de Nederlandse Bank geopend.

Bank en brigade

Voor de rest van het gebouw is de oude oppervlaktebekleding verdwenen; - trap naar de kashal: travertin op de trap en twee mozaïeken van Louis van Rooden tegen de zijwanden, voorstellende het Oude en het Nieuwe Rotterdam, uitgevoerd met witte, grijze, zwarte en gouden steentjes. Het bankkantoor verrees op de zelfde plek op de Boompjes het oude bankkantoor van De Nederlandsche Bank van de bekende Rotterdamse architect J.

In heeft De Bijbank de status van gemeentelijk Monument gekregen. Aankomst en vertrektijden

Henri Timo Zwiers. De erkers en balkons erboven werken als verdere markering van die ingang! De baksteen buitenwanden geven het geheel zijwaartse stabiliteit. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse. Dakopbouw Maassilo 3 maart De nieuwe eigenaar, de nederlandse bank boompjes rotterdam nieuwe profiel foto met een foto uit 1985, dus als u ooit professionele vertaaldiensten nodig heeft, she adds.

Kunstenaars en koperdieven

Advertentie Lezers van Vers Beton krijgen 5 euro korting! Het gebouw heeft stalen gevelkozijnen. Sinds het jaar  is het kantoor gesloten. Henri Timo Zwiers.

  • Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse.
  • Lengte, diepte en hoogte van de hoofdmassa zijn 60m x 26,5m x 21m.
  • Onder het gebouw bevinden zich twee kelderlagen met onder anderen de kluizen.
  • Hiervan volgt nu een opsomming; - begane grond, entreehal: travertin vloertegels in een vierkant raster van zwart marmer en beige getint marmer tegen de wanden; - begane grond, overig: op enkele plekken is nog wat van de oorspronkelijke wandbetegeling groene en witte geslepen tegels , de oude standaardplafondafwerking cassettenplafonds van geperst materiaal en van de vloerafwerking te zien patronen van groene, zwarte en witte tegels.

De hoofdentree bevindt zich in de de nederlandse bank boompjes rotterdam rechts en wordt gemarkeerd door zes ranke bronzen sierzuilen die drie vlak naast elkaar gelegen balkons op de tweede verdieping dragen.

Gemeentelijk monument In heeft De Bijbank de status van gemeentelijk Monument gekregen. De Nederlandsche Bank gebruikte slechts een deel van het gebouw en de rest werd verhuurd als kantoorruimte en aan de Koninklijke Marechaussee. Nieuwbouw in Rotterdam. Het is de moeite waard. Nog geen hoe oud is sonja barend Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. De rest van het gebouw is ingedeeld al naar gelang de betreffende functie.

Projectgegevens

Henri Timo Zwiers. Top geeft nieuws, achtergronden en foto-updates over nieuwbouw, architectuur en monumenten in Rotterdam. Neem contact met ons op: info top Met name de vastgestelde hoogte noopte de architect ertoe een extra verdieping toe te voegen die bestemd werd voor de verhuur.

In het project Hoog aan de Maas zou nieuwbouw boven en achter Boompjes  worden gerealiseerd. Die nieuwe ingang is bijna een kopie van de oude aan de Boompjes en werd ontworpen in nauw overleg met Monumentenzorg.

De omvang van het gebouw was voorgeschreven door Stadsontwikkeling!

 Ontdek ook...