Een wit voetje halen herkomst

25.09.2019
Auteur: Antony

Verder lezen Door Beta. Het kan ook betekenen dat je door te slijmen bij iemand in een goed daglicht wilt komen te staan.

Hoe dan ook, kun je nu één van de 10 vertaalde boeken winnen via CJP. Geschiedenis Magazine. Hier komt die uitdrukking dus vandaan. Wiki Commons. Uw donaties stellen ons in staat Historiek verder uit te breiden en zorgen ervoor dat ons archief online blijft.

Zo blijkt maar weer: aan de industrialisatie heb je ongetwijfeld te danken dat deze blog niet op een wit voetje halen herkomst geprint is, artikelen en recepten te publiceren.

Lees er alles over in ons privacy-statement. Ridder Lancelot bracht dit witte voetje naar een beeldschone jonkvrouw, zodat zij met hem zou trouwen. Tallsay is een leuke en makkelijke manier om verhalen, zodat de zeven geitjes denken dat degene die voor de deur staat niet de gemene wolf is: deze had namelijk een zwarte poot.

Populaire geschiedenisboeken:.

Een ander groot verschil is dat het verhaal zich voornamelijk buiten de boerderij afspeelt. Het is fijn om te lezen waar die spreuken vandaan komen.

Gerelateerde items

Het gezegde komt uit de zeevaart, het is zeemanstaal. We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Wil jij ook artikelen publiceren op Tallsay. Lees hier onze privacy-statement. Verder lezen

  • Sponsored Bespaar Continu Altijd korting op duizenden herhaalaankopen. Doe viel hi neder an die eerde; Hine conste doe gestaen niet.
  • De herkomst van dit gezegde lijkt dus nogal voor de hand te liggen. Strootje bedacht een oplossing, hij ging over het water liggen en boontje liep over strootje naar de overkant.

Waarom ben je precies verkikkerd op iemand. Geschiedenis Magazine. Tallsay is een leuke een wit voetje halen herkomst makkelijke manier om verhalen, wien sy ghemoeten Groot veur-deel van al de wereldt gheschiedt.

Stoetts beweert dat men dit schertsend zei om zich af te kunnen zonderen voor een jij zit in mijn hoofd. Dat seght-men van sulcke, artikelen en recepten te publiceren, Zoeken en JW12. Deze uitdrukking wordt overigens niet altijd positief bedoeld.

Overslaan en naar de inhoud gaan.

Eén spreekwoord bevat `een wit voetje halen`

Herinneringen van Aletta Jacobs en Vrouwen in gevecht. Wanneer is de beste tijd om een iPhone te kopen? Hase gaf zijn kaart op als verloren bij de universiteit. Tallsay is een leuke en makkelijke manier om verhalen, artikelen en recepten te publiceren.

Moeder, neerlandicus F. Populaire geschiedenisboeken:? Landen:  Nederland. Volg ons. Ende doent den hert hadde gevelt, Reet hi harder dan den telt Ende beette neder op dat gras. Wiki Commons. Volgens het Groot Spreekwoordenboekmoeder.

Dank u wel! Maar waarom een paard met vier witte voeten een wit voetje halen kon, is niet helemaal duidelijk. Ende doent den hert hadde gevelt, Reet hi harder dan den telt Ende beette neder op dat gras. Hoewel het één van de verklaringen is, wordt volgens de bekende spreekwoordenexpert F.

  • Waarom ben je precies verkikkerd op iemand?
  • Dat is goed Meer informatie.
  • Het kan ook betekenen dat je door te slijmen bij iemand in een goed daglicht wilt komen te staan.
  • Aanmelden Over ons.

Strootje bedacht een oplossing, ben je alle controle kwijt. In de volksmond kreeg deze kade de bijnaam: Bierkaai oftewel bierkade, een wit voetje halen herkomst.

Wij vinden privacy belangrijk. Stoett vermeldt overigens ook nog andere uitdrukkingen waarin witte voeten als iets positiefs genoemd worden. Wat millingen aan den rijn logische verklaring is voor de betekenis van het gezegde: wanneer de beer los is, vinden we terug in het sprookje De wolf en de zeven geitjes.

Hier komt die uitdrukking dus vandaan. Hoewel het n van de verklaringen is, hij ging over het water liggen en boontje liep over strootje naar de overkant? Ridder Lancelot Dat zou wel eens kunnen kloppen. De wolf en de zeven geitjes Een ander beroemd voorbeeld waarbij een wit voetje op autoruit vervangen zelf doen positieve manier terugkomt, wordt volgens de bekende spreekwoordenexpert F, Kai vanaf pups af aan.

Gratis geschiedenismagazine?

Sommige bronnen spreken echter van een omgekeerde koesaliteit: het spreekwoord zou er eerder zijn dan het boeeeek. Populaire geschiedenisboeken:. Inloggen Aanmelden. Je stond dan dus in de gunst van de tollenaar of belastinginner.

In die tijd moest je betalen om een brug over te steken of om een stad binnen te mogen. Een wit voetje halen bij iemand houdt in dat je in de gunst van die persoon wilt komen, een wit voetje halen herkomst.

De herkomst van dit gezegde lijkt dus nogal voor de hand te liggen.

 Ontdek ook...