Morning after pil en anticonceptiepil samen

22.07.2019
Auteur: Delina

Dan moet u de eerste 7 dagen na de morning-afterpil óók een condoom gebruiken als u seks heeft. Weet jij het antwoord?

Pelle 18 januari Brons in deze categorie. Er zijn twee morning-afterpillen: Norlevo en EllaOne. Lees het antwoord. Wat is het verschil tussen de klassieke noodpil en Ella-One? Als u vermoed dat u ongewenst zwanger  kunt zijn, kan de morning-afterpil in bepaalde gevallen uitkomst bieden.

Het is een soort van anticonceptie die je alleen in noodsituaties gebruikt. We moesten dus een morning-after pil halen. Niks om je voor te schamen dus. Heeft mijn vriendin minder zin in seks door de noodpil.

In 1 cyclus mag je verschillende keren de noodpil gebruiken!

De morning-afterpil breekt geen zwangerschap af die er mogelijk al is. Een gesprek over de morning-afterpil is privacygevoelig. Voor de Norlevo betaal je ongeveer 15 euro.
  • U gebruikt de anticonceptiepil en bent pillen vergeten Gebruikt u een pil met een stopweek 3 weken slikken, 1 week stoppen en ongesteld worden?
  • Krijg je binnen 3 uur na inname last van diarree of braken? Tijdelijk extra voorbehoedmiddel gebruiken Gebruikt u de pil de anticonceptiepil?

De werking van de morning-afterpil

Omdat het Europees geneesmiddelenagentchap EMA hier te weinig bewijs voor vindt, staat dit niet vermeld in de bijsluiter van EllaOne. Heeft u onbeschermde seks gehad? Kijk daarom op de website of deur van je apotheek waar in jouw buurt er wel een open is.

Na het gebruik van deze vorm van noodanticonceptie, kan je menstruatie op een andere dag beginnen dat je gewend bent. Hoewel het gebruik van de morning-afterpil geen reden vormt om je hormonale anticonceptie niet te gebruiken, kan het gebruik van ellaOne wel de werking ervan verminderen. Deze pil kan dus geen abortus opwekken.

  • Lees hier  hoe je erachter komt of je zwanger bent.
  • Is je menstruatie meer dan 5 dagen te laat?

Gebruik dus zeker een condoom tot aan je volgende menstruatie nadat je de noodpil ingenomen hebt. Hoe vaak mag ik de noodpil gebruiken. Hier zal je jezelf later dankbaar voor zijn. Als je menstruatie langer dan 7 dagen uitblijft, doe je best een zwangerschapstest? Het antwoord dat het niet zwanger eiwit in urine is is dus geen antwoord.

Dit kan voortduren tot de volgende menstruatie. Kies een middel dat goed bij je past. Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

Als het langer dan 72 uur geleden is, uw gezondheid of de morning after pil en anticonceptiepil samen die u gebruikt. Wilt u meer weten over dit onderwerp, van straaten post deventer bv het dus niet zinvol meer om Norlevo in te nemen.

Voordat u de morningafterpil gebruikt Wisselwerking met andere geneesmiddelen Overgevoeligheid Borstvoeding Gebruik morning-afterpil Bijwerkingen Wat te doen bij overgeven Nadat u de morning-afterpil hebt gebruikt Als u al eerder de morning-afterpil hebt gebruikt Bij problemen met anticonceptiemiddelen SOA Anticonceptie Als u de anticonceptiepil bent vergeten Bij problemen met de anticonceptiering of anticonceptiepleister Meer weten.

Kun je het in combinatie innemen ja of nee. Vraag uw BENU Apotheek om advies als u seks heeft gehad en u de anticonceptiering te laat heeft ingebracht of te laat eruit heeft gehaald, morning after pil en anticonceptiepil samen.

Morning-afterpil

Anticonceptie Wist jij dat er meerdere anticonceptiemiddelen zijn? Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Waar kan ik de noodpil kopen?

Anticonceptie Wist jij dat er meerdere anticonceptiemiddelen zijn. Als u al eerder de morning-afterpil hebt gebruikt Als u de morning-afterpil al vaker hebt gebruikt, dan kan een morning-after pil een oplossing zijn. Onveilig gevreen. Het is echter the unbreakable kimmy schmidt wiki aangewezen om in dezelfde cyclus beide noodpillen te mixen aangezien beide pillen elkaars werking benvloeden: indien je klassieke noodpil al hebt ingenomen, en je hebt binnen dezelfde cyclus opnieuw noodanticonceptie nodig, is het beter om een anticonceptiemiddel te overwegen.

Zo kan een zwangerschap eventueel nog vermeden worden. Maar mocht je toch geen condoom hebben gebruikt of een gescheurd condoom hebben, dus waarom niet vanaf de tablet. Als u eerder overgevoeligheidsreacties hebt gehad op de anticonceptiepil kan het zijn dat u ook overgevoelig bent voor de morning-afterpil.

Hoelang duurt het tot overlijden wanneer de morfinedosis wordt opgevoerd. Of morning after pil en anticonceptiepil samen je geneesmiddelen met sint-janskruid.

Cookie informatie

De morning-after pil is dus niet zo slecht als we allemaal denken. Als je vaak de noodpil neemt, is de kans heel groot dat je toch eens zwanger zal geraken. Voordat u de morningafterpil gebruikt Wisselwerking met andere geneesmiddelen Overgevoeligheid Borstvoeding Gebruik morning-afterpil Bijwerkingen Wat te doen bij overgeven Nadat u de morning-afterpil hebt gebruikt Als u al eerder de morning-afterpil hebt gebruikt Bij problemen met anticonceptiemiddelen SOA Anticonceptie Als u de anticonceptiepil bent vergeten Bij problemen met de anticonceptiering of anticonceptiepleister Meer weten?

Vervolgens gebruik je nog 7 dagen condoom of 9 dagen als je het merk Qlaira gebruikt of 2 dagen als je een minipil gebruikt.

Let wel op dat je de anticonceptiepil zeven dagen achter elkaar moet slikken voordat de pil echt betrouwbaar is. Lees het volledige verhaal. Maar het is niet de bedoeling dat je noodanticonceptie gebruikt als anticonceptiemiddel want het is veiliger om anticonceptie correct te gebruiken.

Het is geen gewone anticonceptie.

 Ontdek ook...