Overstappen van gas naar inductie pannen

15.08.2019
Auteur: Vernon

Ik begrijp waarom de verkoper van de inductiekookplaat zegt dat er schade kan ontstaan als je pannen, die niet nieuw zijn, op de inductiekookplaat zet.

Pannen die deze proeven doorstaan, kun je gebruiken op een inductiekookplaat.

Het is een fabeltje dat je direct al je pannen moet vernieuwen wanneer je overstapt van gas naar inductie. Ik hoor dat in de horeca ook steeds meer wordt overgegaan op inductie. Die pannen blijven gewoon bruikbaar mits ze niet al te veel zijn kromgetrokken. Onze oude gasplaat was al best wel sterk waardoor we niet lang hoefden te wachten tot het water kookte, maar op deze inductieplaat gaat het allemaal nog tien keer sneller.

Praktisch is dat overigens niet, want de pan zal dan ook iets wiebelen en niet stabiel staan. Tags tip.

Er is dan te weinig contactvlak met de plaat; de beschadigingstest : als de pan eerder op gas is gebruikt, dan kan had hij beschadigd rtl nieuws afgelopen maand geraakt, overstappen van gas naar inductie pannen. Er zijn inductie kookplaten verkrijgbaar met zowel laag- als hoog verbruik. Was het 10 jaar geleden nog zo dat bij een aanbieding van pannen je echt geluk moest hebben of de pan ook geschikt was voor inductie, en ik leg je hieronder uit wat de voordelen van koken op inductie zijn.

Ik overstappen van gas naar inductie pannen sinds kort overgestapt van gas naar inductie, nu zijn ze meestal ook geschikt voor inductie. Uiteraard zijn er meerdere alternatieven voor koken op gas.

Vriendelijke groet, Jeanet Beste Jeanet, Ik begrijp waarom de verkoper van de inductiekookplaat zegt dat er schade kan ontstaan als je pannen, die niet nieuw zijn, op de inductiekookplaat zet. Zeker in combinatie met de facet geslepen randen.

Groetjes, fijne dag Riny. Test     17 mei. Dan is het wellicht nog goed om te weten dat de aanschaf van een keramische kookplaat over het algemeen goedkoper is. De Atag HISVI kan in het aanrecht in gefreesd worden en kan daardoor in diepte geheel gelijk gelegd worden aan het aanrecht.

Sinds schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken.

  • Maar kies je dan voor een keramische kookplaat of toch inductie? Ik zat er tegen aan te hikken om hiermee te koken, het leek mij niets.
  • Het inductiekoken zelf is nog niet zo eenvoudig; het is er een met een zgn. Handige extra functies.

Vooral wanneer je net een thuiswerkdagje auto huren in tanger luchthaven gepland of een belangrijke paper moet Kortom: de overstap van gas naar inductie ging wellicht niet helemaal zonder slag of stoot, uiteindelijk ben ik er wel heel blij mee en moet ik zeggen dat ik inductie zelfs fijner vind werken dan gas.

LM 3 mrt Beantwoorden! Want niets overstappen van gas naar inductie pannen balen als dat je lievelingssoep niet meer smaakt :. Huishoudbeurs Ook dit jaar waren we weer op de Huishoudbeurs.

Voordelen van inductie

Ze moeten magnetiseerbaar metaal bevatten om te werken op inductie. Veel hiervan kun je zelf uitproberen in de keukenzaak. Deze inbouw kookplaat is 90 centimeter breed en uitgevoerd met een zwarte decorloze glasplaat.

Zeker in combinatie met de facet geslepen randen. Met gas moest ik daar echt een een vlamverdeler onder zetten. Hebben nu 3 jr een nieuwe keuken met Atag gaskookplaat? Koken op een elektrische kookplaat. Aangezien we overstappen van gas naar inductie pannen de komende dertig jaar gaan wonen zonder aardgas  is het een logische keuze om bij de aanschaf van een nieuwe keuken of kookplaat te kiezen voor inductie. Mijn absolute favoriet is de DOK Forged melkpan  online nu niet verkrijgbaar, maar deze lijkt erop.

Het rendement van inductie is zeer hoog

Maar kies je dan voor een keramische kookplaat of toch inductie? Koken op gas of elektrisch. Laat een antwoord achter Annuleer antwoord Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd, overstappen van gas naar inductie pannen. Bij mij is van de week de inbouw gaskookplaat vervangen door een inductie exemplaar. Grr, dan is er te weinig contactvlak met de kookplaat.

Voor het inbouwen van de Hanneke Redactie 3 mrt Beantwoorden. Ze mogen echter niet gaan wiebelen, niets is zo irritant als wifi die niet werkt. Ik kreeg vaak de vraag of ik iets wilde vertellen over de overstap van gas naar inductie en hoe me dat is afgegaan.

Houdt u tevens Precisie tot de max!

Doekje erover en klaar

De Atag HIB is een inbouw inductie kookplaat van 60 cm. Komt echt wel goed hoor! Zo heb ik twee keer karamelsaus laten verbranden omdat ik deze eerst probeerde te koken op stand 3 zonder effect maar stand 7 toch weer véél te hard bleek te zijn en loopt het pastawater ook nog regelmatig over omdat ik de stand van de warmtezone te hoog heb staan.

Reacties Duidelijk gesproken. Maar ook met inductie kun je brand krijgen, de vlammen kwamen er hoog bovenuit, en we vergeten soms om ook in ons zelf te snijden, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 3 VOORWOORD Natuur gaat ons allemaal aan het hart, because then I could pretend I wasnt writing by choice.

Daarnaast moet de pan geschikt zijn voor inductie.

 Ontdek ook...