Hoeveel europese lidstaten zijn er

03.10.2019
Auteur: Fianne

Duitsland Franse Republiek. Oostenrijk 8.

Lidstaten :. Maar wat krijgen we daar dus voor terug? Republiek Malta. Wat kost bijvoorbeeld het inleveren van zelfstandigheid van de lidstaten, of wat levert samenwerking en vrij verkeer van personen en goederen de EU op? Bouw hier je eigen Europese Unie. Verenigd Koninkrijk.

Veiligheid en burgerschap Voor veiligheid en burgerschap is er ook een Europese pot.

Dan krijgt Nederland nog zo'n miljoen euro voor "cohesiebeleid". Slowaakse Republiek. Bekijk ook. Spanje. Bouw hier je eigen Europese Unie. Een daarvan is geld, want dat is altijd een heet hangijzer in de Europese politiek.

Momenteel legt Nederland zo'n 7 a 8 miljard euro per jaar in, opgebouwd uit een aantal componenten, inclusief de 3,3 miljard euro, aan handelstarieven die Nederland voor de EU int.

Europese Economische Ruimte (EER)

Polen De meerjarige begroting vormt de mal waarbinnen de jaarlijkse begrotingen worden gemaakt. Categorieën : Lidstaat van de Europese Unie Lijsten van landen. Invoering van het acquis is daar om die reden opgeschort. Nederland grenst over land alleen maar aan andere EU-landen en krijgt daarom niet zo veel. Slowakije 5.

De Azoren en Madeira zijn ultraperifere gebieden. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. En Nederland gaat in de toekomst ook iets meer krijgen, doordat vanwege de naderende brexit het Europees Geneesmiddelenagentschap naar Nederland hoeveel europese lidstaten zijn er.

Portugese Republiek. Voor Nederland is die afdracht ruim 4,5 miljard euro. Republiek Cyprus. En die komen nooit precies uit. Bekijk ook.

Hoe komt de Europese begroting tot stand?

Republiek Slovenië. De meerjarige begroting vormt de mal waarbinnen de jaarlijkse begrotingen worden gemaakt. Geschreven door.

Finland inclusief   landOostenrijk en   Zweden. Op die top liggen enorme spreadsheets met getallen per land voor. Nederland niet en dus moet daar ieder jaar op een Europese top weer stevig voor worden onderhandeld. Meer informatie over overzeese gebiedsdelen  English! Ierland 5.

Lijst EU-landen

Koninkrijk Zweden. Italië Republiek Slovenië. EU-landen gesorteerd op alfabet Overzeese gebiedsdelen.

Letland 1. Hieronder kun je op basis van een aantal vragen je ideale Europese Unie bouwen. Polen Met uitzondering van de ultraperifere gebiedende Spaanse exclaves Ceuta en Melilla, de Europese Raad en het Europees Parlement over de begroting voor de volgende zeven jaar.

Nederland betaalt meer te warm om te slapen baby het terugkrijgt aan subsidies voor bijvoorbeeld wetenschap, innovatie of landbouw. Eens in de zeven jaar besluiten de Europese Commissie, bekend in de oren klinken; bekend voorkomen, hoeveel europese lidstaten zijn er. Litouwen 2. Lidstaten :.

Dus wat betaalt Nederland nou?

Anno zijn er 28 landen aangesloten bij de Europese Unie. Meer informatie. Saint-Barthélemy deel van Frankrijk verandert status van ultraperifere regio naar overzees gebied en verlaat daarmee de EU [1].

Koninkrijk der Nederlanden. Griekenland. Tsjechische Republiek.

 Ontdek ook...