Motorolie verversen na hoeveel km

12.08.2019
Auteur: Edmée

Voor het overige worden we met z'n allen beduveld. Je e-mail. Je zal er maar een achter je hebben die met ijzer op ijzer probeert een noodstop te maken.

Lijkt me zowiezo niet normaal dat een riem na slechts Motorolie vervangen Waarom is dit nodig? Castrol heeft dan een handige zoekfunctie om te bekijken hoeveel liter olie en welk type je precies nodig hebt. Leuk dat hij nu de noodklok luid maar nu heeft hij er niets meer mee te verliezen. Bekijk in het werkplaatshandboek hoeveel liter je nodig hebt en giet dit erin. Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor en zorg er ook voor dat de auto vlak staat.

Roet in de motor Daarbij wordt oude olie modderig en verandert verbrande olie in roet.

Laatste wijziging: door Blitz. Heb ik altijd een poot om op te staan als er toch str. Stel dat die man gelijk heeft! Tentakels "Maar de tentakels van de industrie zijn lang, de olielobby een wereldspeler", Trust in the Motorolie verversen na hoeveel km, wordt deze weggeschraapt door ronddraaiende bladen.

Dit maakt het sleutelen en leeg laten lopen van het blok een stuk makkelijker.

Voor de goede orde: de wagen had toen 1 jaar geen onderhoud gehad.
  • Het kan zijn dat u de 10 duizend km per jaar niet haalt omdat u weinig kilometers of alleen korte stukken rijdt. Vergeet dit niet!
  • Opmerking hierbij is, dat het niet persé nodig is om Castrol als merk te nemen, zolang je maar dezelfde dikte aanhoudt.

Wanneer olie verversen?

Echter een monteur vertelde mij, dat de kwaliteit van de olie kan verminderen. Lijkt me best zinvol om hiervoor periodiek de garage te bezoeken. Waarbij in de nieuwste versie een chip alarm slaat als het mis gaat met het zuur- of zoutgehalte.

Ik gooide er km lang Helix 10W40 in en sindsdien gebruikte hij in plaats van vrijwel geen olie ineens meer dan 1 liter per km. Zolang de kwaliteit daarvan in orde is, hoeft de olie niet te worden ververst. Bij een goede garage wordt ook vermeld met welke olie de auto gevuld is na het olieverversen.

Om het laatste beetje olie uit het blok te krijgen, gaan we ook het oliefilter vervangen.

Aardig wat vragen die beantwoord kunnen worden. Archief december november september augustus juni december november oktober ! Tja, iedereen begrijpt natuurlijk dat als je dat soort dingen motorolie verversen na hoeveel km dat je natuurlijk niet helemaal ok bent. Helix heeft veel reinigende dopes, maar vervang gelijk ook even je oliefilter, wijk je er niet meer van af, prijs hem dan uitbundig.

Meest gelezen

De Kever boxer bijvoorbeeld. Op de Duitse televisie waren meermalen reportages te zien van automobilisten die al jaren probleemloos rondrijden met dezelfde olie. Het hele idee stamt uit de tijd van die stokoude T-Fordjes!

Dan is er nog de sludge dat is de drab die je soms onderaan je olievuldop ziet zittendeze ontstaat wanneer de motor zelden tot nooit op temperatuur komt.

Hij vermoedt dat het een loze belofte blijkt. Vandaag las ik op de site van de telegraaf het volgende: Wat denken jullie hiervan.

Ik heb inmiddels het vermoeden dat veranderen van olie uberhaupt slecht is. Als een auto na een beurt merkbaar beter rijdt is er behalve onderhoud ook een reparatie uitgevoerd, motorolie verversen na hoeveel km. Als ik maar niet de gehele olie- en auto-industrie over me heen krijg .

Oké, eerst wat theorie en dan de praktijk

Die kunnen er iets langer mee doen. Raakt ie ooit versleten of gaat ie kapot? Is uw auto toe aan een oliebeurt? Garagebedrijven voeren het af naar een centrale verwerking, waar de olie tot asfalt wordt gerecycled.

Na verloop van tijd zal de olie minder goed smeren en minder goed bestand zijn tegen hoge temperaturen. Haal de peilstok uit het motorblok en veeg de peilstok met een doek droog. Het vieze deel zit erop. Beste, Motorolie wordt niet alleen per zoveel km vervangen maar heeft ook een tijdsbestek waarna je olie moet vervangen.

Reageren Reageren met quote! Deze chip meet de zuurgraad en het zoutgehalte van de olie. Dat bevestigt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving motorolie verversen na hoeveel km NRC.

Er is ook een speciaal oliefilter te monteren dat een verversing elimineert?

Waarom olie verversen?

Ik wil maar zeggen, toen hij aan de top stond riep hij dit niet. Ik heb het ook al gevonden op internet. Laat de motor even een minuut stationair draaien, zodat de olie kan circuleren in het blok en het filter weer wordt gevuld.

VR6 fun. Niet helemaal on-topic maar wel gerelateerd: zelf vraag ik me vaak af of die synthetische olie die bij moderne auto's geadviseerd wordt wel nodig is. Leuk dat hij nu de noodklok luid maar nu heeft hij er niets meer mee te verliezen.

 Ontdek ook...