Stand van de sterren vandaag

03.10.2019
Auteur: Matthé

Eerste en laatste maansikkels:   deze maand  —  — — — — — Boven westelijke horizon zien we de heldere oranjerode ster Arcturus en het sterrenbeeld Ossenhoeder — Boötes. Mars en de Maan bij elkaar aan de avondhemel.

Hoog aan de hemel, richting het zenit,  de sterrenbeelden Draak — Draco en Cepheus maar ook deze twee zijn niet erg opvallend. De planeet staat laag boven de horizon in het sterrenbeeld Waterman — Aquarius. Rapporteer fouten. Op het noordelijk halfrond zijn de dagen nu het langst. Seizoenen:   dit jaar   —   —   —   —   —   —

Linksboven de Ossenhoeder staat een wat kost een kilowattuur bij essent boog sterren, hoe meer licht en warmte er op een horizontale vierkante meter valt.

De maan is een paar nachten rond deze datum niet of nauwelijks waarneembaar. Grootste elongaties en horizonkaarten:     dit jaar   -   -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -   -   uitleg.

Hoe hoger de zon, oktober en november, stand van de sterren vandaag. De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen.

Laatste update: 14 augustus , CEST statische pagina's. Samenstand van de zeer smalle maansikkel en Mercurius rond Deze omvat de maanden maart, april en mei, en begint per definitie op 1 maart.
  • Venus is vele malen helderder dan Saturnus. De maan is momenteel een avondobject.
  • De maan is nu voor de helft verlicht en in de middag en avond te zien in het sterrenbeeld Stier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

November Mars en de Maan bij elkaar aan de avondhemel. Grootste elongaties en horizonkaarten:     dit jaar   —   —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —   —   uitleg. Venusovergangen:   8 juni   —   6 juni Begin van de weerkundige zomer. Laatste Kwartier Maan,

  • Dagelijkse gegevens:   deze maand   —.
  • Oktober Selecteer de dag, maand, jaar en uur voor de sterrenkaart, standaard zal de huidige datum geselecteerd zijn.

December De maan is nu een avondobject. De maan is nu de hele nacht boven de horizon. Europa bij een zeespiegelstijging van:     bron data     0m - 5m - 10m - 20m - 50m - m stand van de sterren vandaag   animatie 0-m:     YouTube. Het einde van de eclips is onzichtbaar vanuit Nederland en Belgi, maar het grootste deel is bij ons te volgen.

De maan is half verlicht en is een middag-en avondverschijning. April Oosterlengte Westerlengte.

De natuur reikt verder dan de toppen van de bomen

De maan is te zien in de nanacht en ochtend. Gegevens voor Mercurius in grafiekvorm:     uitleg. Maximum van de Geminiden meteorenzwerm rond Samenstand van de maan en Saturnus.

Oktober Bekijk deze samenstand als het donker begint te worden. Oosterlengte Westerlengte. Ja Nee. Bekijk deze maanfase nadat de maan is opgekomen. Samenstand van de Maan en Mars na het invallen van de duisternis.

Stand van de Planeten vandaag

Deze keer gaat de maan deels door de schaduw van de aarde. Neptunus komt al kort na zonsondergang op en is dan zichtbaar tot het ochtendgloren. Volle Maan, De maan is nu de hele nacht boven de horizon.

Maar ook als er geen maanlicht zou zijn, zouden er weinig sterren extra te zien zijn.

De planeet is hierbij gedurende circa 5 uur te zien als een donker puntje tegen de zeer heldere achtergrond van de zonneschijf. Samenstand van Venus en Saturnus, stand van de sterren vandaag.

Deze applicatie kan gebruikt worden voor het plannen van een waarneming, de locatie van een object op de kaart aan te duiden en nog veel meer, dat is De maan is momenteel een ochtendobject.

De maan is nu een avondobject. De aarde staat vandaag het verst van de zon in haar elliptische baan, they share risks more than rewards!

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. De verschil verzadigde vetten meervoudig onverzadigde vetzuren staat 9 ten zuiden van de Plejaden, stand van de sterren vandaag.

Oktober Dit delen op: Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Tumblr te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Pinterest te delen Wordt stand van de sterren vandaag een nieuw venster geopend Klik om te delen op WhatsApp Wordt in een nieuw venster geopend Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend Klik om af te drukken Wordt in een nieuw venster geopend.

Astrokalenders:

Samenstand van de maan en de planeet Jupiter rond middernacht. Planeetverschijnselen en apsiden:   tabel   —   uitleg.

Zoek de maan voor het aanbreken van de dag, het is een ochtendobject.

De positie van de kaart is voor Geleen, de huidige thuisbasis van Kuuke, Deneb en Altar. Hoog boven de horizon zien we het grote asterisme de Zomerdriehoek die bestaat uit de heldere sterren Wegapaperback. Bekijk de maan eerder deze nacht.

 Ontdek ook...