Tuinplanten die tegen veel zon kunnen

23.09.2019
Auteur: Juana

Bletilla striata 'Alba' Aardorchidee, Hyac Hosta of hartlelie De Hosta is een absolute schaduw liefhebber.

Bloemkleur: wit met een geel hartje. Ik heb al een account. Bovendien een perfecte plant voor bijen en vlinders! Bloemkleur:       donker blauw. Pioenrozen zijn een bijzonderheid onder de vaste planten. Houttuynia cordata als woekerende vaste plant en de mooie Houttuynia cordata Chameleon als waterplant en borderplant met mooie bladeren. Duizendblad, rood-oranje bloem met geel hartje.

Veel bestrating en bloembakken heb ik, tuinplanten die tegen veel zon kunnen. Het is dan ook niet te verwonderen dat tomaten de lievelingsgroente van menig moestuinier zijn. De Hemerocallis Pink Damask is een Daglelie die prachtige roze bloemen produceer. Vaste plant waarbij over het groene blad een grijze waas zit. Ajuga reptans 'Atropurpurea' Kruipend zenegroen. Vind je dit te veel van het goede, pluk er dan gerust wat vanaf want de bloemrijke stengels staan leuk in boeketten?

Anthemis x hybrida 'Kelwayi' Gele kamille. Rudbeckia subtomentosa Zonnehoed. Kattekruid Hoe leuk is deze plant met haar opvallende paarse bloemetjes?

De silhouetten van de stengels… Lees meer. Soorten en vormen Vaste planten groeien in verschillende hoogtes, van bodembedekkende plantjes tot forse groeiers van meer dan cm hoog.

Viola cornuta 'Molly Sanderson' Zwarte viooltjes. Dit wintergroene plantje is ook erg geschikt als bodembedekker in jouw tuin of als vrolijke potplant op het balkon. De Pennisetum alopecuroides heeft de Nederlandse naam Lampenpoetsersgras. Experimenteer en combineer naar hartelust! Bloemkleur:       oranjerood tot rood, schermvormige bloemen.

  • Bloemkleur:       roze-rood. Eryngium planum 'Blue Hobbit' Kruisdistel.
  • Aantal weergegeven: 15 25 50 75

Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius' Koekoeksbloem. Campanula pyramidalis 'Alba' Klokjesbloem. Vinca minor 'Argenteovariegata' Kleine maagdenpalm. Veronica longifolia 'Pink Damask' Ereprijs. Oenothera fruticosa 'Sonnenwende' Teunisbloem.

4x zonplanten

Vinca minor 'La Grave' Kleine maagdenpalm. Planten voor in de volle zon Lees verder. Wordt ook wel Hongaarse Berenklauw genoemd. Lavendel werkt als een magneet op bijen, hommels en vlinders.

Lysimachia punctata Puntwederik. Bloeitijd: mei-juni. Een combinatie van verschillende vaste planten vormt de basis voor een border in de zon. Vaste planten zorgen voor sfeer in de tuin.

Heuchera americana 'Dale's strain Purperklokje.

Combinatie

Lysimachia punctata Puntwederik. Aster ageratoides 'Ashvi' Aster. Achillea millefolium 'Pomegranate' Duizendblad.

  • Planten te koop in de webshop.
  • Anaphalis triplinervis.
  • Met haar vele kleuren en patronen is de petunia een vrolijke toevoeging aan de tuin, je terras of balkon.
  • Het is een plant die veel bijen en vlinders aantrekt en ook katten zijn erg dol op deze plant.

Wat zijn jouw favoriete zon- of schaduwplanten. Rozen en vaste planten kunnen ook in kuipen en potten op het terras Lees meer. Bergenia cordifolia - bergenia - schoenlappersplant als vaste plant met wortelstokken Lees meer? Ontvang gratis onze Tuin Brief Inschrijven, tuinplanten die tegen veel zon kunnen. Veronica spicata 'Alba' Ereprijs. Rheum rhabarbarum Rabarber.

Dus voor je begint te planten is een goede voorbereiding van de bodem cruciaal. Waldsteinia geoides Waldsteinia geoides.

Inspiratie

Ook het blad kan echter een meerwaarde zijn. Bloemkleur: wit met een geel hartje. Dit wintergroene plantje is ook erg geschikt als bodembedekker in jouw tuin of als vrolijke potplant op het balkon. Experimenteer en combineer naar hartelust!

Bepaal eerst de oppervlakte van je vaste plantenborder? Phlox paniculata 'Flame Blue' Vlambloem. Echinacea purpurea 'Avalanche' Rode zonnehoed?

Margrieten De margriet groeit in bijna elke grondsoort en is geschikt als borderplant of snijbloemplant.

 Ontdek ook...