Borderline niet weten wie je bent

24.07.2019
Auteur: Liban

Dit kan bekeken worden als een manier om terug in het hier en nu gebracht te willen worden. Sommige slachtoffers ex partners hebben zij tot de rand van de afgrond gebracht en ook financieel gedupeerd. Naar boven.

Op de 1 of andere manier worden altijd alle mensen met borderline over 1 kam geschoren. Sommigen zijn paralyzing by analyzing. Dit voorkomt dat de gemoederen te hoog oplopen en het conflict alleen nog maar verder zal gaan escaleren. Maar ik heb wel wat geleerd om sterker te worden. Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres Annuleren Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.

Vaak is voor hulp van een professional een verwijzing nodig van een huis arts.

Soms als de emotie me boven het hoofd stijgt krijg ik de bijna oncontroleerbare behoefte ruzie te zoeken met de mensen die dichtbij me staan. Want dat is niet ok. Hoewel borderline niet bestaat kunnen we wel een aantal punten benomen die typisch zijn bij een borderline stoornis!

Hoe beter je in staat bent om open en eerlijk te zijn over alles wat er voorvalt in de interactie met elkaar hoe meer en beter je een helpende hand kunt bieden. Vergeet echter niet: wij geld investeren in goud allen kwetsbaar en wie zonder zonden is borderline niet weten wie je bent de eerste steen. Ik heb een dochter van 44 jaar met 2 kleine kinderen.

Volgens de DSM-IV moet er minimaal aan 5 van onderstaande symptomen voldaan worden om te mogen spreken van een diagnose borderline. Hallo Bas, je.

Krampachtig proberen te voorkomen dat iemand je feitelijk of vermeend in de steek laat. Als de onrust zo hoog opliep verviel ik al snel in impulsieve  acties en soms uitte zich dat in het kopen van kleding of andere spullen. Dankzij medicatie en psychotherapie kan iemand met borderline thuis op een normale manier functioneren. Toch is het belangrijk om aan je zelf te werken. Er is ook dramatherapie, dan ga je bijvoorbeeld via rollenspelen en gedichten schrijven proberen je angsten of sombere gevoelens te overwinnen of je impulsieve gedrag onder controle te krijgen.

Je kunt individuele gesprekken hebben of in een groep met andere jongeren. Zijn er medicijnen voor?

  • Deze kan worden ondersteund met tijdelijke farmacotherapie medicijnen , vaktherapie, sociotherapie en systeemtherapie. Deze bevindingen sluiten aan bij de op dit moment gangbare emotional dysregulation hypothesis, die stelt dat er in het brein van borderliners aantoonbaar weinig verbindingen zijn tussen de amygdala en prefrontale cortex.
  • Deel dit bericht, kies jouw platform!

Het maakt niet uit of je sociaal vaardig bent of dat je goed kunt communiceren. Spreek in ik-boodschappen? Ik wil nu starten.

Kortom het is zwaar, uitputtend en eenzaam om daarmee om te gaan en het ontneemt je bijna alle levensvreugde als je alles aan de kant moet zetten om het leven van je partner aangenaam te maken. Werd je gepest.

Herken je 5 van deze symptomen?

Alsof ik mijn rust, mijn eigenwaarde en mijn geluk in één middag probeerde te kopen. Er zijn ook factoren die ervoor kunnen zorgen dat het knopje niet aan gaat. Maar daar moet wel ruimte en waardering voor zijn, als er alleen miskenning is, iets wat veel borderliners hun leven lang al te veel hebben gehad, dan wordt de kans groter dat het geheel zich in de duistere richting ontwikkelt, en daar wordt iedereen slechter van.

Het is een liefdesverhaal dat begint wanneer een arts in opleiding een patiënte leert kennen die net een zelfmoordpoging heeft gedaan.

Dat hoort erbij. Zo zou het impulsieve gedrag van een man met borderline zich eerder kunnen uiten in alcohol- en drugsmisbruik en agressief gedrag dan bij vrouwen! Het kan ook komen doordat je opgroeit in een omgeving met omstandigheden die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van borderline sociale factorje ouders scheiden of er overlijdt iemand waar je veel van houdt, borderline niet weten wie je bent. Net zoals bij de relaties hebben zij frequent andere gedachten over zichzelf!

Het ene moment ben je alles en kort daarna is het niets meer.

Behandeling van de borderline-persoonlijkheidsstoornis bij de Viersprong

Ik heb geen hekel aan haar en ik ben ook niet boos. Wordt het vertrouwen geschaad dan neemt de persoon met borderline meteen afscheid van de ander. Borderline gaat daarnaast vaak samen met andere psychische problemen zoals depressie of eetstoornissen.

  • Neem  zo nu en dan tijd voor jezelf.
  • Daarvoor gebruiken psychiaters en psychologen een boek waarin per stoornis staat aan welke symptomen je moet voldoen om te kunnen zeggen dat je die stoornis hebt.
  • Amerikalei B Antwerpen.
  • Zij worstelen met de vraag waarom hun relatie zo nodeloos vermoeiend is.

Als de kinderen het huis uit zijn, wees direct en borderline niet weten wie je bent en laat vooral geen ruimte voor misverstanden. Die kan gaan over hoe je je voelt of wat je denkt, maar bijvoorbeeld ook over je eetgewoonten of waar je bang voor bent. Dus ook dat hield ik voor ogen. Dat kost helaas tijd. Pas als je een bepaald aantal symptomen hebt, is er sprake van een stoornis. Wat zou je op korte termijn kunnen behalen en zorgt ervoor dat niet al je energie en zelfvertrouwen er in n dag er doorheen is.

Boven de achttien hoeft dat niet!

41 Reacties

Nadeel is dat de Borderliner de volgende keer weer dezelfde truc zal uithalen. Ongeveer eenderde van de mensen met een borderline-persoonlijkheidsstoornis heeft minimaal één andere persoonlijkheidsstoornis. En soms kan je een tijdje opgenomen worden.

Wanneer een van de ouders borderline heeft, is de kans dat hun kind ook borderline ontwikkelt vijf keer zo groot als bij kinderen waar de stoornis niet in de directe familie voorkomt. Ik probeer niet over zijn grenzen te gaan. Voor iedereen die besluit in de relatie te blijven: bescherm jezelf door grenzen te stellen en verlies jezelf niet.

 Ontdek ook...