Wat is een afwijkend uitstrijkje

01.10.2019
Auteur: Roosje

De gynaecoloog zal u een aantal vragen stellen en informatie geven over:. Wel wordt na zes maanden een nieuw uitstrijkje gemaakt. De uitslag wordt uitgedrukt in PAP-scores:.

Soms geeft een uitstrijkje geen duidelijk beeld. Met fietsen kunt u na 1 tot 2 weken weer voorzichtig beginnen. De polikliniek afwijkend uitstrijkje valt onder de polikliniek gynaecologie en is gevestigd in Máxima MC, locatie Veldhoven.

Bespreek dit dan met uw gynaecoloog. Het wil alleen zeggen dat je er op tijd bij bent.

Een afwijkende uitslag De uitslag is afwijkend bij vijf van de honderd vrouwen die bij het bevolkingsonderzoek een uitstrijkje laten maken, maar zelf geen klachten hebben?

Wat is een afwijkend uitstrijkje uw leeftijd speelt een rol! De gynaecoloog kijkt met een microscoop naar uw baarmoederhals. Met fietsen kunt u na 1 tot 2 weken weer voorzichtig beginnen. Van de vrouwen die zijn besmet met HPV krijgt hooguit 1 vrouw baarmoederhalskanker. Vaak heeft u een beperkte afwijking van de baarmoederhals, een voorstadium.

Omdat ik allerlei vragen had, nam ik een vriendin mee. Wat is een uitstrijkje?
  • Het virus kan de baarmoederhals besmetten bij seksueel contact. Zo'n 80 tot 90 procent- van alle mensen draagt het HPV-virus in een of meer varianten bij zich.
  • Afhankelijk van de uitslag van de colposcopie en eventueel van het weefsel als dat is afgenomen biopt , wordt een uitstrijkje na 6 of 12 maanden herhaald.

Uitstrijkje

Er zijn afwijkende cellen gevonden in uw uitstrijkje, en daarom bent u door uw huisarts doorverwezen naar het Máxima MC. Gelukkig bleek ik dat niet in mijn bloed te hebben. Meestal word je doorgestuurd naar de gynaecoloog voor nader onderzoek. Soms stipt de gynaecoloog het wondje aan met zilvernitraat om het bloeden te verminderen. Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen die niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek en zich dus niet regelmatig laten controleren.

Daar verricht ons medisch team lichamelijk onderzoek en voert het behandelingen uit. Na een conisatie kunt u pas weer sporten na 3 tot 4 weken.

Waar staat PAP voor. Bovendien hebben niet alle vrouwen met een afwijkend uitstrijkje het HPV-virus in hun bloed? Daarom gaat u voor onderzoek naar de gynaecoloog.

De gynaecoloog bespreekt dit met u zodra de uitslagen bekend zijn. Ook nu word je meestal doorverwezen naar de gynaecoloog en soms is een kleine behandeling nodig, wat is een afwijkend uitstrijkje.

Wat is een uitstrijkje?

Er zit bijvoorbeeld te veel bloed bij de cellen. Dan neemt de gynaecoloog met een kleine tang een of meerdere stukjes weefsel uit het afwijkende gebied. Open sollicitatie. Aarzel niet om vragen te stellen.

Maar de kans op kanker is nog steeds klein. Dit onderzoek heet colposcopie. Of ligt de afwijking verder in de baarmoederhals. Over het Leerhuis. De lis wordt elektrisch verhit. Het virus is namelijk geen soa!

Colposcopie, lisexcisie

Bij een behandeling wordt een groter gebied van de baarmoederhals weggenomen. De gynaecoloog belt u na één tot twee weken om de uitslag door te geven. Hoofdstukken Hoe ontstaat baarmoederhalskanker? Het enige wat je kunt doen is zorgen voor een goede weerstand. Cin III : de baarmoederhalscellen zijn sterk afwijkend.

Laatst herzien op 22 dec Bovendien schrik kapsel voor dik haar er waarschijnlijk flink van. De uitslag van het onderzoek van het baarmoederhalsweefsel is meestal binnen 2 weken bekend.

Er wordt in het eerste vervolguitstrijkje gekeken naar de aanwezigheid van afwijkende cellen de PAP-uitslag en naar de aanwezigheid van hrHPV.

Klik dan hiernaast op de naam van het onderzoek en lees verder. Niet echt. Het bloedverlies verdwijnt meestal vanzelf binnen enkele dagen. De gynaecoloog brengt een spreider ook wel eendenbek genoemd in de vagina, net als bij het maken van een wat is een afwijkend uitstrijkje.

Hoofdstukken

Akkoord Niet akkoord. Welkom bij Máxima MC Wij maken gebruik van cookies om u een optimale online ervaring te bieden. Heeft u hier vragen over, bespreek die dan met uw gynaecoloog of huisarts voordat u de ingreep krijgt.

Dat doet de gynaecoloog door nauwkeurig de baarmoedermond te bekijken.

De besmetting met HPV gaat via seks. Wat betekent een negatieve uitslag. Deze verdwijnt vaak vanzelf weer, f is met een kleine ingreep goed te behandelen. Dit laatste kan even een krampend gevoel in de onderbuik geven.

 Ontdek ook...