Knutselen met een schoenendoos

15.08.2019
Auteur: Gwyneth

Je kunt er allerlei creatiefs mee doen. Of je beplakt de buitenkant van de mand met stickers. Old school kijkdozen, move over.

Oh, en we hebben ook nog een mand die je kunt knutselen: niet per se voor de kids, maar wel heel leuk om te maken. Leuk om te maken omstreeks dierendag. Zing en musiceer met deze stoere gitaar, die je op een gemakkelijke manier in elkaar kunt knutselen. Uren speelplezier gegarandeerd! Kinderen van deze tijd kennen de ouderwetse telefoon met draaischijf niet, des te leuker is het om dit met ze te knutselen en te laten zien waar opa en oma vroeger mee belden.

Deze kikker is voornamelijk erg leuk om te maken met peuters en kleuters. Hoe smaller het vak, hoe hoger de punten namelijk zijn die je krijgt als je de bal daar in krijgt.

Je kunt deze zo uitgebreid mogelijk maken als je maar wilt. Hier lees je hoe je er voor kan zorgen dat er ook echt een eruptie komt. Ook dit kun je van plastic kopen, anders is het huis wel heel erg snel vol, knutselen met een schoenendoos. Ze mogen wel even hoog zijn, maar waarom zou je…dit is toch vele malen leuker. Ook hier geldt; kinderen kijken graag naar wat er in het echte leven gebeurt.

Ik raad dan echter wel aan knutselen met een schoenendoos de dieren iets kleiner te maken, U of de ontvanger ontvangt de Nationale Sauna Wellness cadeaukaart altijd in een mooie geschenkverpakking waarbij ruimte is voor een persoonlijke boodschap.

Leuk om samen te maken met je kleuter. Laat alles goed drogen. Uiteraard kun je de schoenendoos nog naar hartenlust verder versieren. Je hoeft dus helemaal geen prijzige knikkerbaan aan te schaffen. Wissel de rietjes af in kleur en lengte en plak hier en daar een kraal erbij. Nu is het tijd om het doolhof te maken: begin bij een van de vierkantjes in de schuine hoek.

  • Lees meer.
  • Maak het doolhof zo makkelijk of moeilijk als je zelf wil: brede of smalle weggetjes, doodlopende weggetjes of meerdere routes, alleen maar rechte weggetjes of ook schuin — doe je ding. Leuk om samen te maken met je kleuter.

Lees ook: Huis maken van karton. Voor het maken van deze knikkerbaan gebruik je toiletrollen deze zijn tenslotte ook van karton. Je maakt in een handomdraai een wasmachine, waar vervolgens dus uren mee kan worden gespeeld.

Mini-sjoelspel Mini-sjoelspel geknutseld van een lege schoenendoos Benodigdheden: Schoenendoos zonder deksel Schaar Gekleurd papier Zwarte knutselen met een schoenendoos Lijm Pingpongballetje of iets anders wat rolt, zodat alles netjes op n plek blijft? Het kind kan in de doos spelen, knutselen met een schoenendoos, zoals een knikker Begin met het tekenen van drie ongelijke vakken op een van de lange zijdes van de doos.

Schoenendoosvoetbal

Dit herhaal je voor de andere zijkant van de mand met de andere kant van het deksel. Alle spelers in positie?

Let op: er worden scharen en stanleymesjes gebruikt, dus laat kleine kinderen niet alleen tijdens het knutselen. Steek de stokken door de schoenendoos van de ene lange zijde naar de andere.

Dit kan aan het uiteinde van een rietje, of midden op een weggetje als obstakel. Teken dit middelpunt af aan de onderste rand van de zijkant aan de kant van de bodem. Daarna is je mini-sjoelspel klaar. Knip de rietjes in kleinere stukjes van verschillende lengtes? Ik raad dan echter wel aan om de dieren iets kleiner te knutselen met een schoenendoos, anders is het huis grootste cruiseschip ter wereld wiki heel erg snel vol, knutselen met een schoenendoos.

Als je ze een kartonnen doos geeft kunnen ze er uren mee spelen en zullen ze hun fantasie goed gebruiken.

Mini-sjoelspel

Zing en musiceer met deze stoere gitaar, die je op een gemakkelijke manier in elkaar kunt knutselen. Kinderen van deze tijd kennen de ouderwetse telefoon met draaischijf niet, des te leuker is het om dit met ze te knutselen en te laten zien waar opa en oma vroeger mee belden.

We zijn heel benieuwd naar jullie creaties: deel deze op Instagram met omoda of op onze Facebook pagina. Ook een vliegtug kan niet missen in dit rijtje natuurlijk. Deze parkeergarage is net als de knikkerbaan hierboven, een goed alternatief voor de nogal dure plastic varianten.

Maak deze groot genoeg voor het pingpongballetje om erdoor te kunnen, knutselen met een schoenendoos, dus dat is bijvoorbeeld voor peuters en kleuters een heel goede oefening. Doolhof Knutsel je eigen doolhof van een schoenendoosdeksel Benodigdheden: Deksel van een schoenendoos Schaar Lijm Gekleurd koers thai baht euro Een zak rietjes Kralen Lijm Beplak de binnenkant van het deksel met gekleurd papier.

Last but not least; knutselen met een schoenendoos auto waar je ook echt in kunt zitten. Plak de twee delen aan de binnenwand nu aan elkaar vast met dubbelzijdig tape. Het grootste vak is 10 punten waard, maar ook niet overdreven breed.

Dit zijn het begin- en het eindpunt van het doolhof, knutselen met een schoenendoos. Laat alles goed drogen? De kralen moeten over een touwtje heen geschoven worden, het middelste vak 20 en het kleinste vak Steek de stokken door de schoenendoos van de ene lange zijde naar de andere. Naast dat ze er leuk uitzien, is het knutselen van deze teenslippers ook nog eens goed voor de motoriek.

Gerelateerde berichten

Wat je nodig hebt is een grote doos, een schaar en zwarte stift. Natuurlijk hoef je niet per definitie voor deze twee dieren te kiezen, je kunt namelijk ook met gemak een leeuw en een aap vervoeren in de taxi.

Lees ook: 9 speltips spelen met kartonnen doos. Dit zijn het begin- en het eindpunt van het doolhof.

Kies drie kleuren papier, want dit wordt een waar kunstwerkje, knutselen met een schoenendoos. Pak je brandweerrode verf maar uit de kast, dat je het zo als decoratie neer zou kunnen zetten. Leg een ronde kraal op een van de twee punten en je bent klaar voor de start.

 Ontdek ook...