Vliegende mieren in huis bestrijden

04.09.2019
Auteur: Gina

Met deze tips kom je al een eind verder:. Als u last hebt van vliegende mieren in uw omgeving, is de kans groot dat er zich een mierennest in de buurt bevindt.

Gerelateerde artikelen: Hoe moet je mieren onder tegels bestrijden? Vliegende mieren zijn de vruchtbare jonge koninginnen en mannetjes van een mierenkolonie. Meerdere vliegende mieren duidt immers op een nest in de buurt. In de lucht worden de vrouwelijke koninginnen bevrucht door de mannelijke mieren. De mieren die al in huis zijn kun je het beste gewoon verwijderen met de stofzuiger.

Thuis Vliegende mieren: waar komen ze vandaan en hoe hou je ze weg?

Neem contact met ons op via 20  of mail ons. Mocht je vragen hebben, laat dan een berichtje achter of neem contact op via ons contactformulier en ik zal zo spoedig mogelijk reageren. Kennis en advies Ongedierte Sectoren Voedselveiligheid Blog. Behalve als je echt in een nest trapt of erin gaat zitten natuurlijk, vliegende mieren in huis bestrijden. De kans dat je een zwerm vliegende mieren tegenkomt is dus groter op een plaats waar veel gaatjes en spleetjes zijn of waar bijvoorbeeld veel dood hout ligt.

  • De vliegende mieren zullen naar alle waarschijnlijkheid via een raam binnengedrongen zijn. Na de paring sterft het mannetje wegens oververmoeidheid.
  • Normaal gezien bijten of steken de insecten niet.

Vliegende mieren: wat te doen?

Een grote hoeveelheid vliegende mieren komt namelijk niet zomaar van buiten naar binnen vliegen. Bij deze beschrijving gaan we even uit van de gewone wegmier, omdat deze het vaakst in Nederland en België voorkomt. De mieren gebruiken een geurspoor van feromonen om elkaar naar een gemeenschappelijke paarplaats te lokken. Het grootste deel van het nest bestaat uit mieren zonder vleugels. Is een bestrijding zinvol?

Ik hebben een uitgebreid artikel geschreven genaamd Kunnen vliegende mieren steken of bijten en zijn zij giftig?

Dat vergt namelijk een iets andere aanpak. Er kunnen wel duizenden vliegende mieren in een kolonie zitten. De professioneel opgeleide technici van Rentokil kunnen uw probleem met vliegende mieren en ander ongedierte in huis oplossen.

Rentokil heeft ook innovatieve en efficiente oplossingen tegen muizen. Rentokil: uw partner in ongediertebestrijding.

Een huis vol vliegende mieren

Het is niet zo dat mieren een specifieke streek uitkiezen, maar ze kiezen wel een specifieke nestplaats uit. De redenen hiervoor zijn dat het nieuwe nest niet te dicht bij het oude zou liggen en ze een mannetje uit een nieuw nest zou treffen incest tegengaan. De vliegende mieren zullen naar alle waarschijnlijkheid via een raam naar binnen gekomen zijn.

Mieren bestrijden Google play gift card gratis en effectieve bestrijding voor uw mierenprobleem. Hij kan het nest dan ook voor je verwijderen. Rentokil heeft ook innovatieve en efficiente oplossingen tegen muizen.

Misschien is het goed om eerst uit te leggen dat vliegende mieren niet gevaarlijk zijn en ook niet kunnen steken. Zoals altijd is het aan te raden om voorzichtig vliegende mieren in huis bestrijden zijn met kinderen en huisdieren wanneer je gebruik hebt gemaakt van een chemisch bestrijdingsmiddel.

Vliegende mieren: de schade die ze aanrichten

De bestrijding van een plaag van vliegende mieren moet uitgevoerd worden door een professionele ongediertebestrijder. In de natuur vliegen de gevleugelde koninginnen omhoog de lucht in, maar wanneer de nesten zich in of onder het huis bevinden komen ze veelal in huis terecht en zitten ze massaal op de ramen. Als je vliegende mieren in huis vindt dan is er een grote kans dat je last heb van een kolonie.

  • Vaak tussen tegels in de tuin , op het gazon of simpelweg onder een mierenhoop in de buurt.
  • Bel ons daarom  als je van een mierennest verlost wilt worden.
  • Na de paring sterven de mannetjes en verliezen de nieuwe bevruchte koninginnen hun vleugels.
  • Dit is in principe het laatste stadium van de cyclus in het seizoen.

In de tuin of bij de voordeur zullen waarschijnlijk ook sporen te zien zijn van een mierennest. Hoe kunnen we u helpen. Immers, zomerse dag na een vliegende mieren in huis bestrijden dagen van regen. De vrouwtjes, het bestaan van een plaag aan vliegende mieren betekent dat de kolonie klaar is om zich uit te breiden, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies. Vliegende mieren zijn dus ongevaarlijk maar natuurlijk wil je liever geen vliegende mieren in huis hebben.

Als u de website blijft gebruiken, wees gemotiveerd en heb doorzettingsvermogen. Meld het bij het KAD.

Nestplaats

Zo maak je het zand tussen de tegels los. Dat kunnen hele kleine gaatjes of spleetjes zijn maar je zult deze dus moeten opsporen. Om deze reden is een bestrijding tegen vliegende mieren weinig zinvol.

Daar ontstaat dan een hele nieuwe kolonie van vliegende mieren. In de zomer vliegen verschillende kolonies van een bepaalde mierensoort massaal uit om met elkaar te paren. Sommige soorten bouwen ook nesten in holle boomstronken.

 Ontdek ook...