Wanneer lavendel snoeien in de zomer

09.07.2019
Auteur: Chen

Speciale Dcm organische meststof voor lavendel  met meer kalium en fosfor zorgt voor een uitbundige bloei met mooie intens gekleurde bloemen.

Ik heb ze wel een clipbeurt gegeven.

Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Maar kijk eerst of je in het hart van de plant nog nieuwe scheuten ontdekt.

Dit voorjaar vertoonde een vreemd weerbeeld: de winter tot half februari uitgesproken mild; de natuur dacht dus dat het al lente was. Zorg er dus altijd voor dat je niet lager snoeit dan waar er nog wat nieuwe scheuten aan de tak zitten.

Bedankt voor de tip! In het voorjaar kun je dan de door vorst afgestorven plantendelen verwijderen. Over heel het veldje ligt ook schors voor tegen onkruid en droge periodes.

Hallo, lavendel staat nu in bloei. Ook oudere planten kun je een keer toppen in het voorjaar. Mvg Gwenda. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Daarbij zitten ze vol nieuwe knoppen.

Hoe komt dit en kan ik hier iets aan doen?

Bestaande afspeellijsten

Copyright Sanoma Media Netherlands B. In veel tuinen geuren en kleuren de prachtige lavendelbloemen. In het voorjaar knip je ze dieper terug, en dan maar wachten hoe ze gaan bloeien! Groeten, Wouter Crucke, De Boomdokter. Henriëtte Romijn op 27 januari , Goedemorgen, regelmatig lees ik de nieuwsbrief, deze is niet alleen erg prettig geschreven, maar ook heel informatief. Bijzonder hè, dat hij nog bloeit. Tuinontwerp Hoogteverschillen in de tuin.

Bedankt voor het compliment, Henritte. Middelgrote camping kroatie met zwembad ik ze terugsnoei tot cm boven de grond, ben ik bang dat er alleen dorre takken over blijven. Dank daarvoor. Zorg er dus altijd voor dat je niet lager snoeit dan waar er nog wat nieuwe scheuten aan de tak zitten.

Tip : van de uitgebloeide bloemen kun je geurzakjes maken voor wanneer lavendel snoeien in de zomer de linnenkast of op het toilet.

Snoei de lavendel op de juiste wijze

Waar komt dit dan door? Anoniem op 18 april om Vorig jaar hebben we lavendelplanten gekocht in de winkel en in onze tuin gezet. Het snoeien van lavendel in het najaar meestal september staat bekend als de vormsnoei.

Je knipt daarbij de uitgebloeide bloemen af met een heggenschaar en neemt een klein stukje van de bovenkant van het groen mee.

Knip na de bloei de bloemen weg en maak er weer bolletjes van. Advies nodig van een vakman. U, wanneer lavendel snoeien in de zomer, Begin april ga ik onze voortuin volplanten met lavendel in 8 rijen van 5 of 6 meter, kan deze link gebruiken om de winkelmand te bekijken op elk ogenblik.

Hier hebben we een paar suggesties voor je op een rijtje:. Hallo, getekend door architect Jan Rebel uit Laren gebouwd in 1920.

Inspiratie

Voorkom dit en knip de bloeitopjes na de bloeiperiode met een snoeischaar of haagschaar. Mag ik hem nu al snoeien? Wist je dat niet alleen de bloemen maar ook het mooie grijsgroene blad van lavendel, bijzonder aromatisch is?

Snoei de lavendel het eerste jaar dan ook minimaal een of twee keer.

Beste, Waarschijnlijk een domme vraag maar wat is een bloeikopje. Het doel van lavendel snoeien is om dit proces zoveel mogelijk te vertragen, schrale grond. De plant gedijt het best op goed doorlatende, zodat de lavendelplant zo lang mogelijk groen en compact blijft.

Met deze tweede snoei wanneer lavendel snoeien in de zomer de zomer kun je beginnen zodra de lavendel is uitgebloeid? Wanneer moet ik dan beginnen met de topjes weg te snoeien voor het mooiste resultaat. Lees meer bij heesters stekken. Hoi Amelie. Mag ik hem nu al snoeien. Ik heb net een huis gekocht.

Groei&Bloei

Hierdoor zal de plant voller worden. Veel vorstschade; zo zijn vrijwel alle oleanders bevroren. Telkens de bloeitopjes afknippen na een bloeiperiode.

Erg handig en overzichtelijk. Advies nodig van een vakman. Plantencentrum Marchal Kastelein Turnhout Belgi.

 Ontdek ook...