De aller engste achtbaan ter wereld

02.10.2019
Auteur: Erika

We zijn heel benieuw wat jij er van vond. Kort maar intensief. Dus wil je weten hoe het is om net zoals Max Verstappen in een Formule 1 racewagen te zitten?

Hij is gebouwd in, hoe kan het ook anders, het jaar Lijkt me behoorlijk eng. De kosten waren meer dan 50 miljoen dollar! Wel is hij een flink stuk minder hoog. Top Thrill Dragster m De Top Thrill Dragster was de eerste achtbaan die de feet grens overschreed en had bij zijn bouw in door Intamin AG zowel de records van snelste en hoogste achtbaan ter wereld.

Dan stort je de diepte in recht naar beneden terwijl de baan draait? De opening voor publiek is toen uitgesteld naar Helaas voor de Nederlanders onder ons vinden we geen opties in deze lijst op Nederlandse grond. Inversies: 0 Acceleratiesnelheid: 0 tot Ook de Superman: Escape from Krypton is gebouwd door Intamin.

Als bonus geven we niet alleen de aller engste achtbaan ter wereld maximale hoogte maar ook andere specs van de achtbanen die leuk zijn om te weten.

Jouw reactie op de top 10 hoogste achtbanen ter wereld Dit was hem dan: de 10 hoogste achtbanen ter wereld! Laat het weten in de reacties. Fury
  • In raakte hij deze records kwijt aan de Kingda Ka. Toch een redelijke snelheid en goed voor een nummer 5 in de lijst van snelste achtbanen ter wereld!
  • Naast dat het de hoogste achtbaan van Europa is, is het ook de snelste van ons continent. De trein van de Fury wordt met een kabel omhoog getrokken naar het hoogste punt waarna hij naar beneden stort.

Na een ongelofelijk snelle tunnellancering gaat de achtbaan over een lang recht stuk met enorme snelheid! Hij past daar ook zeer goed: dit is namelijk de allersnelste achtbaan van de wereld en dat betekent dat je met kilometer per uur de baan opschiet.

Fury Ik hou wel van achtbanen, maar ik weet niet of ik in deze ga. Deze baan is nog langer dan die van de nummer 10 en duurt daarom ook nog langer!

  • We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de snelste achtbanen ter wereld!
  • De baan is geopend in en pakte gelijk twee records, de snelste achtbaan en de snelste acceleratie.

Met kilometer per uur is hij net iets sneller dan zijn 2 voorgangers. Dan moet je hier echt eens een keertje op vakantie gaan. Ze lijken dus erg veel op elkaar en moeten plek 6 van de 10 snelste achtbanen ter wereld daarom delen.

Misschien goed om te proberen voordat je in de Formula Rossa gaat of misschien erna. Red Force?

10. Intimidator 305 (93 m)

Emily op februari 9, om pm. Beiden achtbanen en de nummer 10 op deze lijst zijn de enige 3 niet gelanceerde achtbanen in deze lijst. Ook is hij een stuk minder snel dan zijn voorganger.

De achtbaan staat sinds te koop. Opvallend aan Superman: Escape from Krypton is dat hij stukken hoger is dan de nummer 2 maar toch eenzelfde maximale snelheid bereikt. Je gaat dus via dezelfde weg weer terug naar het station.

Het fantastische aan deze baan is dat de de aller engste achtbaan ter wereld een stuk langer duurt dan een 30 seconden of 1 minuut, zoals we vaak zien in de top 5 van deze lijst. Je gaat gewoon een complete baan door.

Maximale snelheid

De allerhoogste reus ter wereld! De Tower of Terror 2 gaat iets anders dan een normale achtbaan. De Steel Dragon is de langste achtbaan ter wereld! Ik hou wel van achtbanen, maar ik weet niet of ik in deze ga. De Top Thrill Dragster is een stalen gelanceerde achtbaan met een gesloten circuit.

Er zitten behoorlijk wat scheve stukken in net geen inversie en zo lijkt het alsof je er vanaf valt. Inversies: 0 Maximale g-kracht: Onbekend Maximale snelheid Volgens de Chinese kalander is dat het jaar van de draak. Deze achtbaan is zo snel dat de totale rit maar 30 seconden duurt. Cedar Point is een park voor echte achtbaanliefhebbers. De Intimidator is gebouwd door Intamin AG in Naast dat het de hoogste achtbaan van Europa is, is het ook de snelste van ons continent.

Inversies: 0 Maximale g-kracht: onbekend Maximale snelheid Een reactie versturen Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd, de aller engste achtbaan ter wereld.

Top 10 engste achtbanen ter wereld

Dit is de nieuwste achtbaan uit dit lijstje: open sinds 6 april De Millennium Force is gebouwd door Intamin. We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de snelste achtbanen ter wereld!

Tower of Terror 2. Leviathan. Dit is het geweldige aan deze achtbaan want op deze manier blijft hij zijn snelheid behouden.

 Ontdek ook...