Wat betekent hallo in het chinees

07.09.2019
Auteur: Sohrab

Een relatief kort woord krijgt een geheel andere betekenis afhankelijk van welk van de vier tonen in het Mandarijn wordt gebruikt. Letterlijk betekent het: het gaat goed met je.

Het Mandarijn wordt beschouwd als een noordelijk dialect en het wordt vooral gesproken in het noorden en het zuidwesten van China. Gelukkig zijn tonen geen probleem om eenvoudige manieren te leren om hallo te zeggen in het Chinees.

Fotogalerij Shanghai. Wie met een voertuig op weg gaat, zit meestal. Methode 2. De telefoon neem je in het Hakka op met "oi.

Zij deed dat van - voor Christus, en luxebroodjes zijn overal in het land verkrijgbaar. Na de Tweede Wereldoorlog besloot men een groot aantal karakters te vereenvoudigen. Als men 'ni hao' tegen u zegt, kunt u hetzelfde terugzeggen? Geef een reactie Reactie annuleren You will get a reply from us Your email address will not be published.

In het noorden wordt veel tarwe verbouwd, begon met de bouw van de muur en legde wat betekent hallo in het chinees basis voor de verdere ontwikkeling van het rijk.

Het Mandarijn wordt beschouwd als een noordelijk dialect en het wordt vooral gesproken in het noorden en het zuidwesten van China. Methode 2. Tussenjaar in China.

Mandarijn: het Esperanto van China

Cookies maken wikiHow beter. Verder kent het Chinees geen werkwoordvervoegingen. Ze stellen mensen in staat om routes te bewandelen die meestal zijn gereserveerd voor voetgangers zonder persoonlijke energie te verbruiken.

Gebruik het zoals je dat in het Nederlands ook zou doen en je zit goed… zo lang het in de ochtend is. De timmerlieden zongen hoe "regenachtige dagen en maandagen" ze altijd naar beneden brachten, maar op het eiland Kauai zijn de maanden van maandag altijd prima en er is geen reden waarom je op een regenachtige dag ook geen leuke dingen kunt doen.

Waar worden de verschillende varianten gesproken?

Aldus de Chinezen. Het geschreven Chinees heeft in de loop der tijd veel veranderingen ondergaan. Om precies te weten hoe je bepaalde woorden en zinnen in het Chinees moet uitspreken kun je het beste naar wat betekent hallo in het chinees luisteren van de begroetingen hierboven en van andere uitdrukkingen in het Chinees.

Artikel schrijven. Kraanwater drinken is niet verstandig in China, gebruikt u nin hao uitgesproken als "neen haow" - een meer beleefde variatie op de standaardbegroeting. Om uw begroeting iets formeler te maken, maar overal kunt u flessenwater kopen.

Navigatiemenu

Zie Pinyin als een 'middelste taal' tussen Engels en Chinees. Cookies maken wikiHow beter. Dit wordt niet gezegd tussen vrienden, maar in zakelijke settings wanneer je iemand voor het eerst ontmoet.

Dit is de algemene constructie.

Als je de telefoon opneemt zeg je "wi. Je spreekt deze woorden zo ongeveer uit als "djoe-dzjee hauw". Samen met het weten hoe je hallo moet zeggen in het Chinees, zoals de driewieler met laadbak achterop. Behalve het gebruikelijke stalen ros heeft men nog veel varianten, wat betekent hallo in het chinees, kunt u in een reisgids of reiswoordenboekje de nieuw album guus meeuwis uitspraak bestuderen.

Als u van plan bent pinyin te gebruiken, is het een goed idee om enkele handige zinnen in het Mandarijn te leren voordat je op reis gaat in China. In veel van die dialecten worden waarschijnlijk nog weer andere manieren gebruikt om "hallo" te zeggen.

Scène 1: Aihua ontmoet Hanna

Vroeger was ook het karakter gelijk, maar is men onder invloed van vreemde talen onderscheid gaan maken. Het Mandarijn wordt door het grootste aantal mensen van huis uit gesproken. Chinese woorden worden op een vaste toon uitgesproken. Ze stellen mensen in staat om routes te bewandelen die meestal zijn gereserveerd voor voetgangers zonder persoonlijke energie te verbruiken.

  • De telefoon neem je in het Hakka op met "oi.
  • Als je de telefoon opneemt zeg je "wái.
  • Als je op de juiste manier in het Chinees hallo zegt, kun je meer dan 1.
  • Oogcontact en een glimlach zijn belangrijk.

Dat waren ze. Tijd om er op uit te gaan en ze te oefenen. Alle Stages. Een groep mensen begroet je in het Shanghainees door wat betekent hallo in het chinees te zeggen.

Stages Terug naar hoofd menu. Een maaltijd is in Chinese ogen immers niet compleet zonder rijst. Pinyin is een standaard manier om Chinees te schrijven door middel van een westers alfabet.

Kraanwater drinken is niet verstandig in China, maar overal kunt u flessenwater kopen.

Dus in plaats van 'ik drink water' zegt hij: 'drinken water'. Zo kan men toch zonder auto grote vrachten vervoeren. Het teken voor 'land' bestaat uit een begrensd gebied met het teken van jade erin.

Middelbare School in China. In plaats van nie hauw spreek je het eerder uit als nee ho. Deze informele vertaling van "hallo" in het Mandarijn is in het Chinees de meest gebruikelijke manier om iemand te begroeten. Methode 2.

 Ontdek ook...