Wat is er te doen in kaapstad

02.10.2019
Auteur: Rhonda

Na elke ramadan krijgen de huizen weer een nieuwe lik verf waardoor de wijk er altijd goed blijft uitzien. Vluchten Vakantiewoningen Restaurants Dingen om te doen. Zorg er wel voor dat je hier goed afdingt.

In het nabijgelegen Simons Town ligt Boulders Beach waar pinguïns op strand wandelen en zo nu en dan een plons nemen in het helderblauwe water. Klinkt niet gek, want het was ook zeer interessant. Marloes de Hooge Marloes is editor in chief van Travelvalley. Van augustus tot november heb je bij False Bay grote kans om dit prachtige dier met eigen ogen te aanschouwen.

Aan goede restaurants en leuke plekjes om te eten heb je in Kaapstad zeker geen tekort. Hiervan krijg je gegarandeerd een adrenaline kick!

Benieuwd hoe je precies op de top komt. Een township bezoeken lijkt me heftig maar zeker de moeite waard! Erg mooie fotos ook. Dan moet je zeker eens naar de botanische tuinen van Kirstenbosch gaan. Mooier dan mooi: de Tuinroute.

  • Sightrunning tour Kaapstad is behoorlijk uitgestrekt en ben je hier niet zo lang, maar wil je toch - op een actieve manier de stad ontdekken - neem dan je hardloopschoenen mee en zet je wekker vroeg in de ochtend.
  • Let wel op dat je een goed ontbijt neemt, want de wijn vloeit rijkelijk.

Beklim Lion’s Head

Check hier prijzen en beschikbaarheid van Huijs Haerlem. The Cape Wheel. Bij deze! Marloes is editor in chief van Travelvalley. We noemen tien dingen die je absoluut wilt doen in Kaapstad.

Klik hier voor meer informatie of om je instellingen te beheren. Wij raden je aan om minimaal 5 dagen in Kaapstad te verblijven omdat er zo ontzettend veel leuks te doen is. Met de kabelbaan mag ook, wat is er te doen in kaapstad je er maar bovenop gestaan hebt. Wil je naar Zuid-Afrika.

Let wel op dat je een goed ontbijt neemt, want de wijn vloeit rijkelijk. Je kan de top van de Tafelberg bezoeken met een kabellift.

2. Beklim Lion’s Head

Vooral voor kinderen, maar zeker ook voor ouderen een leuk uitje: het aquarium. In het nabijgelegen Simons Town ligt Boulders Beach waar pinguïns op strand wandelen en zo nu en dan een plons nemen in het helderblauwe water. Wie aan Afrika denkt, denkt aan de huidige multiculturele samenleving, maar ook aan de vroegere slavernij en Apartheid.

Mandela en achter andere tegen de staat van Zuid-A. Sigrid heeft ook hoogtevrees en dit was echt niet eng. The Springbok Experience Rugby Museum.

Bo-Kaap is een islamitische wijk en de inwoners stammen nog af van de voormalige slaven, wat is er te doen in kaapstad, die in de 18de eeuw uit Azi naar Kaapstad zijn gehaald door de Nederlandse VOC. Dit gebouw ziet er in onze ogen totaal niet Zuid-Afrikaans uit, maar al snel zien we dat er in het oude centrum veel meer van dit soort mooie Victoriaanse gebouwen staan.

#2 Kirstenbosch Botanical Garden

Vanwege de criminaliteit is dit voor toeristen geen veilige plek. Zorg dan dat je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangt. Deze adembenemende kustroute brengt je via bochten van Houtbay naar Noordhoek. Weekly Monthly. Prachtig bij zonsondergang!

En dat komt dan vooral door de vaste toeristische route die je moet volgen die veel te strak gepland is. Dan is  Cape Finest een super fijn plekje. Je kan Kaapstad vanuit de lucht bekijken met een helikopter maar ook vanaf het water. Bekijk 16 ervaringen. Culinaire tours. Een concert in Kirstenbosch. Ocean Safari!

2. Ga walvis spotten

Ik denk dat ik maar eens ga sparen voor deze mooie reis. Wil je zwemmen in Kaapstad met zicht op zee en toch liever niet in de zee zelf? Een township bezoeken lijkt me heftig maar zeker de moeite waard..

Wanneer je Robbeneiland bezoekt, raad ik je aan om voor je bezoek de film  Mandela: Long Walk to Freedom  te kijken of het gelijknamige boek te lezen? Meer dan Een fenomenaal mooie kustweg langs prachtige plekjes, zoals de parelwitte stranden bij Platboom en Noordhoek. Niet echt Afrikaans maar wel overheerlijk?

 Ontdek ook...