Wel of niet vaccineren kat

04.08.2019
Auteur: Somaya

In het eerste levensjaar krijgt een kitten inentingen tegen de standaardziektes kattenziekte , niesziekte en kattenleucose. Die uit de opvang heeft chronische niesziekte. Verse vleesvoeding.

Tegen sommige ziekten bestaan geen goede medicijnen of andere behandeling. Die uit de opvang heeft chronische niesziekte. Het virus is erg taai en blijft zo permanent een gevaar voor je kat. Tevens zijn er vele verwekkers die niesziekte kunnen veroorzaken en je vaccineert er maar voor een paar. Het basispakket, met de gangbaarste inentingen tegen kattenziekte en niesziekte is dan zeker aan te raden.

Dit is een natuurlijke en veel gezondere manier van immuniseren dan vaccineren. Het vaccineren van onze kat is belangrijk, maar onderzoek toont aan dat het inentingsbeleid van de laatste jaren achterhaald is. Met een positieve titer is nooit aangetoond door Challenge Studies om de immuniteit vast te stellen, wel of niet vaccineren kat.

Meer weten  Lees verder bij inentingen kat en inentingen hond. Is het verstandig om je hond te laten enten! Deze bescherming loopt in de loop van de weken af.

I hope so. Wormen bij katten zijn een akelig hoofdstuk in het leven van een kat, en van zijn of haar baasje.
  • Succes met je keuze! Als pups geboren worden zijn ze nog erg kwetsbaar.
  • Deze bescherming loopt in de loop van de weken af.

Gerelateerde berichten

Geadviseerd wordt om niet te veel vaccinaties tegelijk te geven. Daarom raden wij je dringend aan om je kat nog een keer in te laten enten, zodra deze twaalf weken oud is.

Daar hoort ook bij dat ze parasietvrij en goed doorvoed moeten zijn. Omdat je niet verplicht bent je huisdieren in te laten enten, kun je die keuze zelf maken. Er is wel genoeg zorg over wat je een in opbouw zijnd jong dier afpakt door 3 verschillende verzwakte xiektenverwekkers in zn lijf te spuiten. Hierover ik verschillende keren melding gemaakt.

  • Moeten ze nu toch gevaccineerd worden? Gemiddeld gezien is dat ongeveer na een jaar.
  • Kennisbank Symptoomchecker Keuringen hond Keuringen kat. Honden doodgeschoten door politie Rotterdam  21 augustus 0.

Laat je kitten of kat vanaf dat deze acht weken oud is inenten. Bij welke inentingen heeft mijn kat het meeste baat. Deze antistoffen blijven enige tijd in het lichaam aanwezig?

Gebruiksvoorwaarden Uitleg over uw rechten en regels. Als hij vanaf de geboorte melk krijgt en blijft krijgem zal hij er niet gauw gevoelig voor worden.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Als de moederpoes goed is gevaccineerd en de kittens meteen na de geboorte voldoende moedermelk drinken, krijgen de kittens een uitstekende bescherming van de moeder mee. Titeren voor de ziekte van Weil is nog niet mogelijk. Helaas gebeurt dit meestal met ernstige ziekteverschijnselen.

De eerste vaccinatie beschermt wel, maar niet voor lang.

Ze hadden een mooie leeftijd,en dan niet teveel dokteren,daar waren het geen poezen naar,ZONDER welke inenting dan ook. Als hij vanaf de geboorte melk krijgt en blijft krijgem zal hij er niet gauw gevoelig wel of niet vaccineren kat worden. Zin of onzin. Ik vind het wel een goed en beknopt stuk.

De inenting moet vanaf de achtste week van het prille kattenleven worden gezet.

Kruimelpad

Spoedkliniek Over de spoedkliniek Medewerkers Spoed of niet? Gezond voor de hond, goed voor de baas en zijn omgeving!

Als u zegt nee geen vaccins meer de komende jaren dan komt wellicht de vraag laat dan ieder jaar een titertest doen kunnen wij kijken via een druppeltje bloed of de kat nog voldoende bescherming heeft. Onze kinderen laten wij nooit meer vaccineren of testen via een titermeting en de kat wel raar toch. Hieronder vallen: Kattenziekte panleukopenie Niesziekte rhinotracheitis, herpes- en calici-virusinfectie Kattenleukemie leukose Besmettelijke buikvliesontsteking bij de kat FIP Rabiës Tegen het zogenaamde felien immunodeficiëntievirus kattenaids is er op het moment helaas nog geen vaccin.

Wel of niet vaccineren kat mens wordt toch ook niet elk jaar gevaccineerd. Het kan zo zijn dat een kat met niesziekte af en toe last krijgt van de opspelende niesziekte, wel of niet vaccineren kat, bijvoorbeeld als de weerstand van de kat laag is of als er stress is. Het immuunsysteem van de pup zelf komt in de loop der weken op gang. In de wachtkamer zitten andere zieke dieren. De ervaring toont aan dat dit het geval is. De vaccins voor de katten zijn ze mee bezig om hier een officile geldigheidsduur te krijgen voor 2 jaar.

Registration is closed.

Vaccineren van de kat is dat nodig !

Als gevolg daarvan lopen ze minder risico op een infectie met ziekteverwekkers. De kittens worden twee keer gevaccineerd, waarbij de tweede vaccinatie plaatsvindt nadat ze 12 weken oud zijn.

Bijna alle pups en katten zijn na vaccinatie beschermd, maar de weerstand van een individueel dier kan onvoldoende zijn. Dit virus heeft iets weg van de veroorzaker van parvovirose bij honden.

Denk hierbij aan de griepprik voor derden ieder jaar. Als de moederpoes goed is gevaccineerd en de kittens meteen na de geboorte voldoende moedermelk drinken, krijgen de kittens een uitstekende bescherming van de moeder mee. Je kat helemaal niet meer laten enten vind ik niet verstandig.

 Ontdek ook...