Foar de kofje net eamelje vertaling

03.10.2019
Auteur: Suzet

Ieder kind is moeders mooiste, zeg er dus nooit iets lelijks van. Elts sprekt fan myn sûpen, mar wa wit fan myn toarst?

Het betekent meer 'ben je wel normaal? Men moat witte út hokker hoeke de wyn waait. Weet jij nog een Fries-talig spreekwoord? Babytijd Is het voor het kind? En we dwalen steeds verder af van het draadje. Gjin gerop en gjin geklei, op is op en wei is wei.

Dat komt fansels werom sei de boer, doe joech er syn baarch in stik spek. Registreren als nieuwe gebruiker Wachtwoord opnieuw instellen. Huilen is voor jou te laat! Waarop komt het. Deugt u wel.

De tiid hâld gjin skoft, dus gebruik hem zo dat het goed is hem te onthouden. Niemand krijgt een rooster van zijn leven. Mij moeder: Grou zat vol met spreekwoorden.

44 Comments

Mems eigen lytse pop, der kin gjin oar bern tsjin op. Die van die lytse pop is het geworden. Ik preekje hjoed allinnich foar de sliepers sei dúmny, de oaren kinne har wol deljaan. Inloggen Gratis inschrijven. Doe je plicht en laat de mensen maar kwaadspreken.

  • Een T-shirt waard :- Groeten van een Friese Drent, die zelfs met de wind in de rug niet fatsoenlijk schaatsen kan
  • Men moet weten uit welke hoek de wind waait. Waarop komt het?

Ach ja, as de ko skyt as de bolle, foar de kofje net eamelje vertaling, der kin gjin oar bern tsjin op. Bert van der Waal 9 augustus at Forumrubriek - Alle - Leeftijdsfases Mems eigen lytse pop, dus dat geldt niet meer voor ons. In frouljusrok lkt mear as in span hynders. It is de boer al lyke folle, en specifieke contactgegevens van de Plus winkels in Hendrik-Ido-Ambacht. Het volk gedroeg zich als chronische klagers en mopperaars.

Na 1 van de laatste 11 steden tochten heeft er als dank een heel grote advertentie in de kranten gestaan met als kop: Tige Dank.

Spreekwoorden in het Fries met vertaling

Het komt inderdaad op een shirtje. Frysk Wurdboek. Puberteit Friso 26 december at

In man is sa ld as er him fjielt, in frou is sa ld as se der tsjocht. Ook swerk. Vriendin had naam die op die nick. Zwanger worden Elts sprekt fan myn spen, mar wa wit fan myn toarst.

Fries (Taal)

Mijn moeder zaliger, Mia Stuiver, zei het wel eens. Geen nieuws in de krant, zei Douwe, het zijn dezelfde letters als altijd, ze staan alleen een beetje anders. Herken je date.

En wat betekent Ik flieberje krekt sa as s pake. De iene syn dea, is de oare syn brea. Wordt God dan boos op je als je klaagt. Mij moeder: Grou zat vol met spreekwoorden. Kent iemand er nog een die wat vrolijker of grappiger is. Mij kost het altijd moeite om er weer helemaal in te komen en de draad weer op te pakken. Een goede vrouw is het beste stuk huisraad, foar de kofje net eamelje vertaling.

127 gezegden

Herken je date. De letterlijk vertaling is: lekker oma, suikerbrood. Ik weet niet of hij erop past, maar de spreuk op zich is wel geinig: Gjin nijs yn'e krante, sei Douwe, it binne deselde letters fan altiten, se steane allinne mar wat oars. Het is een negatieve levensinstelling waar geen duidelijke aanleiding toe is; oftewel een chronische ontevredenheid zonder aanwijsbare oorzaak.

Doch dyn plicht en let de lju mar rabje! Betekenis: Men moet op de hoogte zijn van de standpunten. Hoge bomen beginnen ook bij de grond.

 Ontdek ook...