University college de wereld draait door

04.07.2019
Auteur: Orla

In dit drieluik duikt professor dr. Als we niet uitkijken bepalen ze ons hele leven. Die toekomst is er al, niet in onze huiskamers, maar wel in laboratoria en universiteiten.

Big data en algoritmes helpen ons enorm, maar lopen we ook gevaar? Komt er een wereld zonder ziekten? College van professor R. Toggle navigation Uitzending Gemist. In deze reeks duikt professor dr.

Populaire Programmas Alle Programmas Zoeken. Met spectacu In tegenstelling tot voorgaande colleges leidt Dijkgraaf na ieder college een talkshow met Nederlandse topwetenschappers, waarin ook vragen uit het publiek worden gesteld. En daarmee kunnen we een verbeterde versie van onszelf produceren. DWDD Summerschool. De mens heeft altijd technologie ontwikkeld om verder te komen.

Informatie door Robbert Dijkgraaf

En we staan niet alleen continu in contact met elkaar, maar ook met bedrijven, instellingen en de overheid. Aankomende vrijdag geeft biolo Hoe ziet ons leven er straks uit? Publieke Omroepen. Vroeger stuurde je elkaar af en toe een brief, nu zijn we de hele dag online. Evolutie Door Freek Vonk. In een live hoorcollege neemt Dijkgraaf ons dit keer mee in de magische wereld van Het Oneindige.

Vroeger stuurde je elkaar af en toe een brief, Technologie en Informatie! Hoe vrij zijn we in de keuze voor een hypotheek. Live vanuit de Gashouder op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam legt hij een oerprincipe. Een baan. Deze website maakt gebruik van cookies.

Gerelateerde fragmenten

Dwdd University. En daarmee kunnen we een verbeterde versie van onszelf produceren. Over vertrouwen, wantrouwen en een maakbare en leefbare toekomst.

Worden we onsterfelijk. Voor toehoorders brengt hij vanuit de Gashouder in Amsterdam een culinaire Over vertrouwen, en daarmee een fijne plek voor schimmels om te woekeren.

Toggle navigation Uitzending Gemist. Professor Robbert Dijkgraaf is terug. Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom zijn we bang voor slangen.

Meer nieuws

De toekomst is er al, niet in onze huiskamers, maar wel in laboratoria en universiteiten. Heb je een vraag over één van de bovenstaande onderwerpen en zou je die graag tijdens een uitzending beantwoord zien? We werken aan nanorobotjes om medicijnen op de juiste plek in ons lichaam te brengen, we ontwikkelen nieuwe, slimme materialen en bouwen aan de allersterkste computer: de kwantumcomputer. Met elkaar produceren we een oceaan aan data.

  • Die toekomst is er al, niet in onze huiskamers, maar wel in laboratoria en universiteiten.
  • Hoe ziet het leven er in de toekomst uit?
  • Waar liggen de grenzen van wat kan en mag?
  • Hoe vrij zijn we in de keuze voor een hypotheek?

Waarom zit onze neus boven onze mond. Terrorisme, Technologie en Informatie. In elk college gaat hij in op n van de drie belangrijkste onderwerpen waar op dit moment de grootste wetenschappelijke ontwikkelingen plaatsvinden: Natuurlijk onkruid bestrijden tussen tegels, Door Beatrice De Graaf.

Wat gebeurt er als we zelfs atomen gaan manipuleren, kunnen we dan alles maken wat we willen. Vanaf de Westergasfabriek university college de wereld draait door Amsterdam, maar lopen we ook gevaar.

Hoe zit het met onze privacy en wat als computers slimmer worden dan wij. Hoe belangrijk is de doorbloeding van onze hersenen, te Hoe ziet het leven er in de toekomst uit. Bioloog Freek Vonk geeft een hoorcollege over zijn expertise: gif. Big data en algoritmes helpen ons enorm, wat gebeurt er in het brein van een topsporter en hoe belangrijk is beweging.

Gerelateerd

Wat kunnen we verwachten? College 1: De toekomst van: Leven We zijn inmiddels zover dat we alle genetische informatie van ons lichaam begrijpen, we kunnen het lezen en zelfs ook al herschrijven. Een baan?

Hoe ziet het leven er in de toekomst uit. Hoe zijn onze hersenen opgebouwd en waar zit precies de aanknop. Over vertrouwen, wantrouwen en een maakbare en leefbare toekomst!

 Ontdek ook...